Ρωσία: Λιγότερο από το 2% του πληθυσμού στην εκκλησία τα Χριστούγεννα
Περίπου 2,5 εκατομμύρια άτομα (ή ποσοστό μικρότερο του 2% του πληθυσμού) παρέστησαν στις χριστουγεννιάτικες λειτουργίες που τελέσθηκαν σε όλη την ρωσική επικράτεια κατά την ημέρα των Χριστουγέννων (τα οποία εορτάζονται στην Ρωσία και σε μια σειρά άλλες χώρες την 7η Ιανουαρίου σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο).
Περίπου 2,5 εκατομμύρια άτομα (ή ποσοστό μικρότερο του 2% του πληθυσμού) παρέστησαν στις χριστουγεννιάτικες λειτουργίες που τελέσθηκαν σε όλη την ρωσική επικράτεια κατά την ημέρα των Χριστουγέννων (τα οποία εορτάζονται στην Ρωσία και σε μια σειρά άλλες χώρες την 7η Ιανουαρίου σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο).
Η εφημερίδα «Νόβιε Ιζβέστια» (που έχει ιδρυθεί την δεκαετία του 1990 μετά από αποχώρηση συντακτών της από την γνωστή εφημερίδα «Ιζβέστια»), σε άρθρο της, επικαλούμενη τα επίσημα αυτά στοιχεία, επισημαίνει ότι τα 2,5 εκατομμύρια άτομα που παρέστησαν στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία αποτελούν ένα ποσοστό μικρότερο του 2% του πληθυσμού των 147 εκατομμυρίων κατοίκων (σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017).
Ένα στους 50 Ρώσους στην εκκλησία τα Χριστούγεννα
Αναλύοντας, μάλιστα, την προσέλευση αυτή γράφει ότι ουσιαστικά ένας στους 50 Ρώσους πολίτες πήγαν στην εκκλησία την ημέρα των Χριστουγέννων.
Η στατιστική είναι εύγλωττη γράφει η εφημερίδα καθώς επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα και τις παρατηρήσεις των κοινωνιολόγων τα οποία λένε ότι παρά την έντονη θρησκευτική προπαγανδιστική δραστηριότητα, τη συμμετοχή των πρώτων προσώπων του κράτους στις διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις, η Ρωσία παραμένει χώρα άθεων.
Πράγματι, ένα μέρος των «παθητικών» άθεων μερικές φορές συμμετέχει στις θρησκευτικές τελετές (Πάσχα, βάπτισμα των παιδιών, στις κηδείες) αλλά όχι συστηματικά, κατά περίσταση, χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες της θείας λειτουργίας, των θρησκευτικών διδαχών και μυστηρίων. Στην ουσία γράφει η εφημερίδα ο κόσμος αυτός δεν αποτελεί τμήμα της Εκκλησίας.
Χαρακτηριστικό είναι, όπως γράφει η εφημερίδα, ότι ο αριθμός των Ορθοδόξων πολιτών δεν αυξάνεται.
in.gr
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442