Οκτώ χρόνια μετά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε στην καρδιά της Ευρώπης, η Ελλάδα θα μπορούσε τελικά να εγκαταλείψει τον υποχρεωτικό δρόμο των διεθνών διασώσεων και να επιστρέψει αυτόνομα στις αγορές. Οι ενδείξεις που έρχονται από τη χώρα, που βρίσκεται υπό την εποπτεία της τρόικας αρχίζουν να είναι ενθαρρυντικές, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδησεων ΑΝSA.

Κατά τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά το νέο έτος, η διαφορά μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών δεκαετών κρατικών ομολόγων μειώθηκε στις 336 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, λίγο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου.

Αφού έφθασε στο ανώτατο σημείο των 3.440 μονάδων το 2012, η διαφορά είναι τώρα χαμηλότερη από εκείνη της 23ης Απριλίου 2010, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ανάγκη προσφυγής στο πρώτο πακέτο διάσωσης.

Ταυτόχρονα, τα επιτόκια μειώθηκαν στο 3,882%, πλησιάζοντας τα επίπεδα του 2005 και πάνω απ’ όλα άρχισε να καλύπτεται το τεράστιο χάσμα που μέχρι στιγμής χώριζε τη χώρα από τους εταίρους της ΕΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο