Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο «κατηγορώ» Κοντονή κατά δικαστών για το πόθεν έσχες

Νέο «κατηγορώ» Κοντονή κατά δικαστών για το πόθεν έσχες

Επίθεση κατά των δικαστών σχετικά με το πόθεν έσχες εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής λέγοντας ότι θα έπρεπε οι ίδιοι να επιδιώκουν τη διαφάνεια.

Επίθεση κατά των δικαστών σχετικά με το πόθεν έσχες εξαπέλυσε για μία
ακόμη φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής λέγοντας ότι θα
έπρεπε οι ίδιοι να επιδιώκουν τη διαφάνεια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247 επεσήμανε ότι ο νόμος ζητά να δηλωθούν χρήματα και τιμαλφή προκειμένου να γίνεται έλεγχος κάθε χρόνος, ώστε να μπορεί να εξεταστεί μια αγορά μεγάλης αξίας. Χαρακτήρισε ακόμη προφάσεις τα επιχειρήματα για πιθανή στοχοποίηση τους και ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζουν καθεστώς μια κυβέρνηση που θέλει τη διαφάνεια και την εφαρμογή των νόμων».

Τόνισε ακόμη πως «αν υπάρχουν εξαιρέσεις και αστερίσκοι, τότε δεν υπάρχει πόθεν έσχες και κοροϊδεύουμε την κοινωνία».

Για το άσυλο στους Τούρκους αξιωματικούς

Αναφορικά με το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών ο κ. Κοντονής σημείωσε πως «η έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν υπάρχει». Η απόφαση του Αρείου Πάγου, ξεκαθάρισε, είναι σαφής και εξέφρασε την απορία πως κάποιοι -και μάλιστα νομικοί- επαναφέρουν το θέμα. Τόνισε μάλιστα, πως «ούτε με έμμεσο τρόπο μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία».

Για την άρση ασύλου που ζητά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον αξιωματικό που του δόθηκε άσυλο, είπε ότι το υπουργείο, είχε κάποιες ενστάσεις και ζήτησε να παγώσει το θέμα μέχρι να βγει απόφαση από το δικαστήριο.

Κατά τα λοιπά, υπογράμμισε ότι εάν η Τουρκία υποβάλλει μήνυση με κατηγορίες που μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα, «τότε θα αρχίσει η διαδικασία από τα στάδιο της προανάκρισης». Ωστόσο -όπως είπε- η Τουρκική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει μήνυση.

Λαφαζάνης: Ο Κοντονής έτοιμος να μετατρέψει την χώρα σε «στρατοδικείο» του Ερντογάν

Επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας ότι η τοποθέτηση του Στ. Κοντονή για την δυνατότητα να δικαστούν στην χώρα μας οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί «είναι κάτι παραπάνω από εξωφρενική και αποτελεί παραχώρηση υποτελούς κράτους προς τον εφέντη Ερντογάν».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφανάζη, «ο Στ. Κοντονής διαβεβαιώνει με την τοποθέτησή του αυτή ότι στην ουσία η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μετατρέψει την χώρα σε στρατοδικείο του Ερντογάν, με τον τελευταίο κατήγορο των «8» και με «αξιόπιστα» στοιχεία που θα παρέχει άφθονα η γνωστή για τον ρόλο της τουρκική MIT και οι αρχές Ασφαλείας της Τουρκίας».

in.gr

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024