Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ για ΠΓΔΜ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει νέα ψέματα για τη στάση μας

ΝΔ για ΠΓΔΜ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει νέα ψέματα για τη στάση μας

Για «μiα ακόμη απέλπιδα προσπάθεια» της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες της για την «απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης» στο Σκοπιανό κάνουν λόγο πηγές της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει «νέα ψέματα», σύμφωνα με τα οποία η Ν.Δ. «σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου».

Για «μiα ακόμη απέλπιδα προσπάθεια» της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες της για την «απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης» στο Σκοπιανό κάνουν λόγο πηγές της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει «νέα ψέματα», σύμφωνα με τα οποία η Ν.Δ. «σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες -απ’ ό,τι καταλάβαμε- και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος».

Μάλιστα, στη Νέα Δημοκρατία παραθέτουν και δύο αποσπάσματα από δημόσιες ομιλίες του προέδρου του κόμματος, τα οποία καταδεικνύουν, όπως επισημαίνεται, την «σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι».

Τα αποσπάσματα που παραθέτουν οι πηγές της ΝΔ είναι τα εξής:

  • 22 Απριλίου 2016/Απόσπασμα ομιλίας Κυρ. Μητσοτάκη στο 10o Συνέδριο της Ν.Δ.

«Είναι μαζί μας ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανάδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε εθνικά περήφανους με τη στάση του στο Βουκουρέστι. Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής».

  • 11 Ιουλίου 2017/Απόσπασμα από τη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για το Κυπριακό

«Δεν θα αναφερόμουν στο ζήτημα αυτό, εάν δεν είχε κάνει μια αναφορά ο κ. Λεβέντης, διότι δεν αποτελεί το κύριο αντικείμενο της σημερινής συζήτησης. Αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης ποια είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο κ. Λεβέντης μπορεί να είναι παλιός στην πολιτική, είναι νέος σε αυτή την αίθουσα και προφανώς δεν θυμάται ότι υπάρχει επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης επικυρωμένη από την Εθνική Αντιπροσωπεία, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, erga omnes».

«Αυτή είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όπως αποτυπώθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007. Θέση που επικυρώθηκε για άλλη μια φορά στο Βουκουρέστι. Το ερώτημα για σας, κ. πρωθυπουργέ και για σας κ. Καμμένε, είναι αν αυτή η θέση αντιπροσωπεύει συνολικά την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι η επίσημη θέση του υπουργείου Εξωτερικών – διορθώστε με αν κάνω λάθος κ. Κοτζιά – τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται στις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου. Είναι, όμως, μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αποσαφηνίσει ο κ. πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος, εάν αυτή είναι η επίσημη θέση, όχι της κυβέρνησης, της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024