Εμπλοκή με αφορολόγητο: Πώς το ΥΠΟΙΚ θα διορθώσει το πρόβλημα
Το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για να «κλείσει» το κενό των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω e-banking που δεν εμφανίζονται στο σύστημα Taxis ούτε για τη φορολοταρία αλλά ούτε και για το χτίσιμο του αφορολογήτου παρουσιάζει «Το Βήμα».
Το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για να «κλείσει» το κενό των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω e-banking που δεν εμφανίζονται στο σύστημα Taxis ούτε για τη φορολοταρία αλλά ούτε και για το χτίσιμο του αφορολογήτου παρουσιάζει «Το Βήμα».
Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες φορολογούμενοι διαπίστωσαν με αφορμή την λοταρία αποδείξεων ότι δεν εμφανίζονται στις τραπεζικές τους συναλλαγές απευθείας πληρωμές μέσω e-banking σε λογαριασμούς επαγγελματιών και επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πληρώσουν πέναλτι φόρου 22% όταν θα υποβάλουν φορολογική δήλωση το 2018 για τα εισοδήματα του 2017 καθώς δεν συμπληρώνουν χωρίς αυτές τις συναλλαγές το ποσό για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα καθορίζεται συγκεκριμένη ημερομηνία μέσα την οποία πρέπει επαγγελματίες και επιχειρήσεις να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του επαγγελματικού ή των επαγγελματικών τους λογαριασμών.
Μόλις δηλωθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει αυτόματα όλες τις τράπεζες με το σύνολο των ΙΒΑΝ των επαγγελματικών λογαριασμών.
Στη συνέχεια οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε πλήρη διασταύρωση όλων των ηλεκτρονικών πληρωμές που έχουν γίνει από πολίτες σε αυτούς τους επαγγελματικούς λογαριασμούς και αυτόματα θα ενημερωθούν τα αρχεία των εφοριών για το χτίσιμο του αφορολόγητου.
Αξίζει να τονιστεί ότι η ενημέρωση αυτή θα αφορά αναδρομικά όλες τις συναλλαγές από 1η Ιανουαρίου 2017 για να μην υπάρξει ούτε μία μέρα κενό στην πληροφόρηση του συστήματος.
Υπάρχει, ωστόσο και μία αδικία. Οι πολίτες ενώ θα χτίσουν το αφορολόγητο για τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2018 (εισοδήματα 2017) δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά τους λαχνούς της λοταρίας.
in.gr
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»

