Εντός Ιανουαρίου οι εξελίξεις στο Σκοπιανό
Μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ αναφέρουν ότι η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ αναφέρουν ότι η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας δεν γίνεται σαφής αναφορά στο ενδεχόμενο πρότασης για την ονομασία από την πλευρά του κ. Νίμιτς, αλλά μόνο στην πρωτοβουλία του για «πιο συγκεκριμένες ενέργειες», ούτως ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
Την ίδια ώρα, ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπούγιαρ Οσμάνι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Οσμάνι θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να συμφωνηθεί μια συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας βρεθεί στο Νταβός στις 23 Ιανουαρίου για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Όπως φαίνεται οι εξελίξεις «τρέχουν» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει να αντιμετωπίσει τον «βραχνά» του Κοινοβουλίου, τόσο από πλευράς αντιπολίτευσης, όσο και από τον κυβερνητικό εταίρο του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση φέρει το όνομα «Μακεδονία».
in.gr
- Tρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία με drones
- Είναι τα όσπρια το Το πιο υποτιμημένο superfood;
- Τραμπ: Θα «αισθανόταν καλύτερα» αν οι ΗΠΑ είχαν στα χέρια τους το υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν
- Άστατος ο καιρός την Παρασκευή: Πού θα βρέξει
- Κόβεται το σεξ; Όλο και περισσότερες influencers απαντούν «ναι» με σιγουριά
- Η Gez Z ανακάλυψε τη λύση για το στρες;
- Η Βρετανία ζει ένα déjà vu – Η κυβέρνηση των Εργατικών μετατρέπεται σε κυβέρνηση των Τόρις
- Ποιά είναι τα δεδομένα των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442