Ν.Κορέα: Κατασχέθηκε δεξαμενόπλοιο για παραβίαση κυρώσεων κατά Β.Κορέας
Οι νοτιοκορεατικές αρχές κατέσχεσαν ένα υπό παναμαϊκή σημαία σκάφος ως ύποπτο για παραβίαση των διεθνών κυρώσεων κατά της τροφοδοσίας της Βορείου Κορέας με πετρέλαιο, ανακοινώθηκε από στέλεχος των Τελωνείων της χώρας.
Οι νοτιοκορεατικές αρχές κατέσχεσαν ένα υπό παναμαϊκή σημαία σκάφος ως ύποπτο για παραβίαση των διεθνών κυρώσεων κατά της τροφοδοσίας της Βορείου Κορέας με πετρέλαιο, ανακοινώθηκε από στέλεχος των Τελωνείων της χώρας.
Το δεξαμενόπλοιο ΚΟΤΙ κατασχέθηκε στον λιμένα Πγεοντάεκ-Ντανγκτζιν, στις δυτικές ακτές της χώρας νοτίως του Ιντσεόν, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, που ωστόσο δεν θέλησε να δώσει άλλες λεπτομέρειες δεδομένου ότι το θέμα τούτο είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο.
Το πετρελαιοφόρο είναι χωρητικότητας 5.100 τόννων φορτίου και το πλήρωμά του προέρχεται κυρίως από την Κίνα και τη Μιάνμαρ, μεταδίδει το πρακτορείο Yonhap, προσθέτοντας πως πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Νοτίου Κορέας και άνδρες των τελωνείων από κοινού πραγματοποιούν έρευνες στο σκάφος.
Η Νότιος Κορέα πρόσφατα είχε ανακοινώσει την κατάσχεση άλλου ενός δεξαμενοπλοίου, συμφερόντων Χονγκ Κονγκ, που ενοχοποιείται για λαθραία μεταφόρτωση 600 τόννων πετρελαίου στο βορειοκορεατικό πετρελαιοφόρο Σαμ Τζονγκ 2.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Εντυπωσιακός ο Λεβαδειακός, προηγήθηκε του Παναιτωλικού στο ημίχρονο με 3-0 (vids)
- Λόρα: Στην πρώτη ημέρα της εξαφάνισης αναζητά τη λύση του μυστηρίου η ΕΛ.ΑΣ. – Για εξηγήσεις κλήθηκαν οι γονείς
- Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο – Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας ήταν 93 ετών
- Live Streaming: Ελλάδα – Ιταλία
- Live: Συζητώντας την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Μηχανισμός ανάπτυξης της οικονομίας τα λιμάνια
- Τραμπ: «Η Ευρώπη να ασχοληθεί με την Ουκρανία – Όχι τη Γροιλανδία» – Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση

