Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια «συνηθισμένη» μεταγραφή και μια λανθασμένη στόχευση

Μια «συνηθισμένη» μεταγραφή και μια λανθασμένη στόχευση

Ο τρόπος με τον οποίο «κυκλοφορεί» το χρήμα στην Πρέμιερ Λιγκ είναι εντυπωσιακός. Παράλληλα και μοναδικός σε παγκόσμιο επίπεδο, αν αναλογιστεί κάποιος μεταγραφές όπως αυτή που έκανε πριν από λίγες ώρες η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» τα έσκασαν (και με το παραπάνω) για την απόκτηση του Ολλανδού κεντρικού αμυντικού, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ καταβάλλοντας περίπου 85 εκατ. ευρώ στην Σαουθάμπτον και εδώ υπάρχει η διπλή «ανάγνωση».

Ο τρόπος με τον οποίο «κυκλοφορεί» το χρήμα στην Πρέμιερ Λιγκ είναι εντυπωσιακός. Παράλληλα και μοναδικός σε παγκόσμιο επίπεδο, αν αναλογιστεί κάποιος μεταγραφές όπως αυτή που έκανε πριν από λίγες ώρες η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» τα έσκασαν (και με το παραπάνω) για την απόκτηση του Ολλανδού κεντρικού αμυντικού, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ καταβάλλοντας περίπου 85 εκατ. ευρώ στην Σαουθάμπτον και εδώ υπάρχει η διπλή «ανάγνωση».

Απ’ τη μια πλευρά η ομάδα που πληρώνει ένα τόσο μεγάλο ποσό για μεταγραφή στόπερ κι απ’ την άλλη ο σύλλογος που βάζει στα ταμεία του τα 85 μιλιόνια. Μια ομάδα που δεν συγκαταλέγεται στις «φίρμες» της Πρέμιερ Λιγκ είναι η μεγάλη κερδισμένη στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα. Η Σαουθάμπτον πέτυχε το απόλυτο κόλπο για έναν πολύ απλό λόγο, που θα έπρεπε όμως να διδάσκεται σε σχολές marketing. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν κάθισαν μόνο οι «Άγιοι» και οι «κόκκινοι». Υπήρχε και τρίτη καρέκλα με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει ρόλο παρατηρητή αλλά και ρυθμιστή των εξελίξεων. Έτοιμη να επέμβει αν η Λίβερπουλ αποχωρούσε από το πόκερ.

Η Λίβερπουλ δεν ήθελε να σκέφτεται το ενδεχόμενο αρπαγής του παίκτη από τη Σίτι και κάπως έτσι η Σαουθάμπτον πέτυχε το απόλυτο deal. Τα χρήματα που ξόδεψε η ομάδα του Κλοπ για την απόκτηση του Ολλανδού αμυντικού, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Καμιά δόση υπερβολής. Η είδηση ήταν στο top 5 των περισσότερων αθλητικών ιστοσελίδων του κόσμου και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αμέτρητα.

Η αλήθεια πάντως είναι πως στο μεγάλο νησί ουδείς αιφνιδιάστηκε από την απόφαση της Λίβερπουλ να δώσει 85 εκατ. ευρώ για να μετακομίσει στο «Άνφιλντ» ο Ολλανδός αμυντικός. Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ οδηγεί σ’ ένα μόνο συμπέρασμα, αναφορικά με το κόστος των μεταγραφών στην Αγγλία τα επόμενα τέσσερα – πέντε χρόνια.

Μεταγραφές τύπου 100 εκατ. ευρώ θα θεωρούνται συνηθισμένες και η αναφορά δεν έχει να κάνει μόνο με τους μεγάλους (και εύρωστους οικονομικά συλλόγους) αλλά θα αφορά όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Σε άλλη θέση «πονάει» περισσότερο

Ένα μεγάλο όμως και σημαντικό θέμα αφορά τον τρόπο σκέψης των ιθυνόντων της Λίβερπουλ σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφικές προτεραιότητες των «κόκκινων». Κανείς δεν αμφιβάλει πως η ομάδα του «Άνφιλντ» έχει την οικονομική δυνατότητα να δαπανήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για την απόκτηση ενός παίκτη. Παρατηρώντας όμως κάποιος τον τρόπο παιχνιδιού και τις αδυναμίες της Λίβερπουλ, κρίνει πως η μεταγραφική προτεραιότητα των «κόκκινων» ήταν η απόκτηση κεντρικού αμυντικού; Όταν η Λίβερπουλ δεν έχει τερματοφύλακα που να εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν μπορεί να δίνει 85 εκατ. ευρώ για να πάρει στόπερ όσο καλός κι αν είναι αυτός.

Η παρουσία του Μινιολέ κάτω από τα γκολπόστ της Λίβερπουλ ήταν και παραμένει το μείζον θέμα για το ρόστερ της αγγλικής ομάδας. Είναι μάλιστα απορίας άξιον πως ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει κάνει ακόμα τις κινήσεις που πρέπει, ώστε η Λίβερπουλ ν’ αποκτήσει έναν γκολκίπερ που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μια προσεκτική ματιά στις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ αλλά και όλης της Ευρώπης, αποδεικνύει τα όσα προαναφέραμε. Μια ομάδα με υψηλούς στόχους δεν μπορεί να μην έχει έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο Μινιολέ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος για την ομάδα του λιμανιού. Και δεν είναι φυσικά το μοναδικό γκολ στο οποίο μπορεί να αναζητήσει κάποιος ευθύνη του πορτιέρε των «κόκκινων».

Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης για τους φίλους της Λίβερπουλ, θα έπρεπε λοιπόν να είναι για ποιον παίκτη δόθηκαν αυτά τα λεφτά και αν ο Φαν Ντάικ μπορεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα για την Λίβερπουλ. Η απάντηση θα δοθεί φυσικά στο μέλλον αλλά ένας μεγάλος τερματοφύλακας θα ήταν η καλύτερη επένδυση για την αγγλική ομάδα. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως η στόχευση των ανθρώπων της Λίβερπουλ, σε ότι αφορά τις μεταγραφικές προτεραιότητες του συλλόγου, είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει ν’ απασχολήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024