
«Τα παράσιτα» μέχρι τις 14 Ιανουαρίου στο Tempus Verum-Εν Αθήναις
...
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν η Τζιλ και ο Όλλυ: ένα νεαρό ζευγάρι μικροαστών που ζούσε σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά του Λονδίνου. Θέλανε να ξεφύγουν από την μιζέρια τους και να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους.
Ένα σπίτι κι ένα όνειρο που γίνεται γρήγορα πραγματικότητα, με τη συμβολή της μυστηριώδους Μις Ντι και… με τον πιο παράδοξο τρόπο: εκείνοι σκοτώνουν άστεγους και το σπίτι αποκτά λάμψη. Τα «κοινωνικά παράσιτα» της γειτονιάς γρήγορα μετατρέπονται σε λαμπερούς νιπτήρες, πολυτελή αυτοκίνητα, άνετους καναπέδες και η γειτονιά αλλάζει όψη.
Ο πολυβραβευμένος Άγγλος παραμυθάς Philip Ridley εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα σε γειτονιά του Ανατολικού Λονδίνου και γράφει μία σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία που παρουσιάζεται –σε πανελλήνια πρώτη- σε σκηνοθεσία Χάρη Αττώνη, σε μία παράσταση γεμάτη ρυθμό και πρωτότυπη μουσική από τον Τareq.
Δράση, ειρωνεία, αγωνία, σκληρό και αφοπλιστικό χιούμορ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου «Λαμπρά Παράσιτα», ενός από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα γραφής του In-Yer-Face Theatre, του θεάτρου που αρπάζει κυριολεκτικά «από τα μούτρα» τους θεατές, με σκοπό να τους παρουσιάσει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, χωρίς υπαινιγμούς, κάνοντάς τους να αισθανθούν και οι ίδιοι ζωτικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης.
Τα «Λαμπρά Παράσιτα» παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, και μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα παρουσιάζονται, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στο θέατρο Tempus Verum-Εν Αθήναις
Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο: Philip Ridley
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Χάρης Αττώνης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Tareq
Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή
Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίζα Σουλιώτη
Μακιγιάζ: Γραμματική Συρίγου
Artwork: JohnJohn Papadopoulos
Ερμηνεύουν: Χάρης Αττώνης, Κατερίνα Λάττα, Φάνης Παυλόπουλος
Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας / Constantly Productions
in.gr
- Αισιόδοξος ο Ντόντσιτς ενόψει της νέας σεζόν: «Είμαι ενθουσιασμένος, έχουμε πολύ καλή ομάδα»
- ΚΚΕ: Αντί ο Μητσοτάκης να κουνάει το δάχτυλο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να επιστρέψει τα κλεμμένα στους αγρότες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]
- Πώς οι Τούρκοι τουρίστες αλλάζουν το Ανατολικό Αιγαίο
- Μουντιάλ 2026: Οι οπαδοί της Ισπανίας δίνουν τον δικό τους «τόνο» στη Νέα Υόρκη (vid)
- Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει προγραμματικό σχέδιο για την ενέργεια την Τρίτη




