Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τζάστιν θα ξεπεράσει τον πατέρα του Πάτρικ

Ο Τζάστιν θα ξεπεράσει τον πατέρα του Πάτρικ

Όταν ο νεαρός Τζάστιν (το επώνυμο θ’ αποκαλυφθεί στις επόμενες γραμμές) αποφάσιζε ν’ ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, γνώριζε πολύ καλά τις δυσκολίες. Και τις συγκρίσεις βέβαια που θα γίνονταν. Δεν είναι εύκολο να παίξεις στον Άγιαξ και να είσαι ο γιος του Πάτρικ. Να μην ξεχάσουμε το επώνυμο. Κλάιφερτ. Βαρύ ίσως κι ασήκωτο μα προπάντων ιστορικό για την ομάδα του Αίαντα, καθώς η παλιά μεγάλη δόξα του ολλανδικού συλλόγου έκανε τη διαφορά σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ποια διαφορά; Χάρισε ένα Τσάμπιονς Λιγκ στον Άγιαξ απέναντι στην Μίλαν (1-0) ξεδιπλώνοντας το τεράστιο ταλέντο του.

Όταν ο νεαρός Τζάστιν (το επώνυμο θ’ αποκαλυφθεί στις επόμενες γραμμές) αποφάσιζε ν’ ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, γνώριζε πολύ καλά τις δυσκολίες. Και τις συγκρίσεις βέβαια που θα γίνονταν. Δεν είναι εύκολο να παίξεις στον Άγιαξ και να είσαι ο γιος του Πάτρικ. Να μην ξεχάσουμε το επώνυμο.

Κλάιφερτ. Βαρύ ίσως κι ασήκωτο μα προπάντων ιστορικό για την ομάδα του Αίαντα, καθώς η παλιά μεγάλη δόξα του ολλανδικού συλλόγου έκανε τη διαφορά σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ποια διαφορά; Χάρισε ένα Τσάμπιονς Λιγκ στον Άγιαξ απέναντι στην Μίλαν (1-0) ξεδιπλώνοντας το τεράστιο ταλέντο του.

Επιστροφή όμως στο παρόν και στα κατορθώματα του Τζάστιν, αυτά που έκαναν τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο, να μιλήσει στη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου για τον νεαρό άσο του «Αίαντα». Ο 18χρονος Κλάιφερτ δεν αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον πατέρα του. Είναι εξτρέμ, καθαρά παίκτης γραμμής κι αυτοί που έχουν εστιάσει στο παιχνίδι του, παρομοιάζουν το στυλ του με αυτό του Μαρκ Όφερμαρς.

Πριν από λίγες μέρες ο υιός Κλάιφερτ πέτυχε κάτι που δεν είχε καταφέρει ο πατέρας του σε αυτή την ηλικία. Σημείωσε χατ τρικ σε αγώνα του ολλανδικού πρωταθλήματος και ο Πάτρικ είχε κάθε λόγο να καμαρώνει για το κατόρθωμα του γιου του.

«Ιδανικός για την Γιουνάιτεντ»

Όπως προαναφέραμε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο φρόντισε να ενημερωθεί για το ταλέντο και τις δυνατότητες του νεαρού ακραίου επιθετικού. Το τμήμα σκάουτινγκ του αγγλικού συλλόγου έκανε τη δουλειά του, ο Μουρίνιο είχε στα χέρια τον φάκελο «Τζάστιν Κλάιφερτ» κι εν συνεχεία εισηγήθηκε την απόκτηση του μικρού.

Η Γιουνάιτεντ είναι σε αναζήτηση ακραίου επιθετικού και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Εγγλέζοι, ο Πορτογάλος προπονητής θεωρεί ιδανική επιλογή τον 18χρονο άσο του Άγιαξ. «Είναι ιδανικός για τη Γιουνάιτεντ» φέρεται να έχει πει στη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου ο Μουρίνιο.

Και τώρα; Τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να «μιλήσει» το ταμείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και για να είμαστε ακριβείς θα χρειαστεί να…κελαηδήσει για να δώσει ο Άγιαξ το οκέι. Η ολλανδική ομάδα γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες της αγοράς. Ξέρει επίσης να διαχειριστεί κατά τον καλύτερο τρόπο τις (οικονομικές) συζητήσεις για την ολοκλήρωση μιας μεταγραφής.

Ας πάμε όμως στα ποσά, γιατί στο τέλος αυτά θα πέσουν στο τραπέζι. Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να πάει στη διαπραγμάτευση γνωρίζοντας πως το τραπέζι που έχουν ετοιμάσει οι Ολλανδοί αντέχει 50 και 60 εκατ. ευρώ. Τόσο κοστολογούν τον νεαρό Κλάιφερτ οι ιθύνοντες του «Αίαντα» και είναι βέβαιο πως αν δεν τα δώσει φέτος η Γιουνάιτεντ, μπορεί να τα δώσει του χρόνου η Σίτι, η Παρί, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ.

Προς το παρόν ο Πάτρικ καμαρώνει τον Τζάστιν και ο Τζάστιν προσπαθεί να ξεπεράσει τον Πάτρικ. Όλα δείχνουν πως είναι σε θέση να τα καταφέρει.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024