Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα είναι Μπαρτσελόνα!

Όλα είναι Μπαρτσελόνα!

Το κλάσικο ήταν παράσταση για έναν. Λογικό από τη στιγμή που ο κορυφαίος αποφάσισε δράσει. Και έδρασε με τρόπο καταλυτικό, εντυπωσιακό, καθηλωτικό.

Το κλάσικο ήταν παράσταση για έναν. Λογικό από τη στιγμή που ο κορυφαίος αποφάσισε δράσει. Και έδρασε με τρόπο καταλυτικό, εντυπωσιακό, καθηλωτικό.

Το καμάρι της Βαρκελώνης είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Αντίπαλος των «μπλαουγκράνα» δεν είναι πλέον η Ρεάλ, αλλά η Ατλέτικο Μαδρίτης. Με βάση όμως αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής καμιά ομάδα της Ισπανίας δεν δείχνει ικανή να κοντράρει τους Καταλανούς. Ο τίτλος όμως «όλα είναι Μπαρτσελόνα» έχει χαρακτήρα παραπλανητικό. Η αναφορά δεν έχει να κάνει με την υπεροχή (αναμφισβήτητη και πανθομολογούμενη) στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχει ούτε να κάνει με τη γενικότερη κυριαρχία των Καταλανών στην πριμέρα ντιβιζιόν. Έχει σίγουρα να κάνει με την ευρωπαϊκή περιπέτεια της Μπάρτσα αλλά και της γενικότερης φιλοσοφίας της. Το θέμα αφορά φυσικά την Μπαρτσελόνα αλλά και μια ομάδα ακόμα. Σ’ άλλη χώρα με με ίδια φιλοσοφία. Κι εκεί ένας άνθρωπος των «μπλαουγκράνα» προσπαθεί να χτίσει μια Μπάρτσα σ’ άλλη πόλη. Σωστά καταλάβατε, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι η δεύτερη «Μπαρτσελόνα» της φετινής χρονιάς.

Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κάποιος τις κοινές πορείες των δύο συλλόγων. Είναι πασιφανές πως αμφότερες στηρίζονται στα ίδια δομικά υλικά. Αλλάζει βέβαια το περιτύλιγμα κι εκεί υπάρχει η υπεροχή των Καταλανών.

Οφείλει πάντως να παρατηρήσει κάποιος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα, ως φιλοσοφία ποδοσφαίρου, στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Τόσο η αυθεντική Μπάρτσα όσο και η «σωσίας» της στο Μάντσεστερ είναι οι δυο ομάδες που φαντάζουν αυτή τη στιγμή ακλόνητα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αμφότερες έχουν επί της ουσίας «καθαρίσει» με τα εσωτερικά μέτωπα και μια σωστή διαχείριση θα επιτρέψει σε «μπλαουγκράνα» και Σίτι να πανηγυρίσουν (με σχετική ευκολία) τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων σε Ισπανία και Αγγλία. Υπάρχει όμως και η κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Και είναι μια κούπα που τη θέλουν τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Δύο ομάδες με την ίδια φιλοσοφία, δυο ομάδες που μπορεί στον τρόπο παιχνιδιού να έχουν διαφορές, αλλά μοιάζουν τόσο πολύ είναι τα μεγάλα φαβορί για να σηκώσουν το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ποδόσφαιρο φτιάχνει ωραίες ιστορίες. Μαγικές κι απίστευτες. Είναι λοιπόν μοναδικός ο τρόπος με τον οποίο έχει επιδράσει η συγκεκριμένη ομάδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία. Ο πλανήτης μας έχει δει και ο κόσμος έχει δοξάσει, πολλούς μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Με τεράστια ιστορία και παίκτες που είναι εμβληματικές φιγούρες στο χορτάρι των ονείρων μας. Καμιά ομάδα όμως δεν πήγε τόσο μπροστά το ποδόσφαιρο όσο η Μπαρτσελόνα. Σε τέτοιο βαθμό που κάθε «κόπια» της να προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για το «τέλειον της αντιγραφής». Η Σίτι είναι κοντά, πολύ κοντά, λόγω του δημιουργού της Μπάρτσα.

Κι όσο για την ίδια την Μπαρτσελόνα. Ο Ερνέστο έχει μπροστά του τη δυσκολότερη αποστολή. Την εξέλιξη της εξέλιξης. Κι επειδή είπαμε για τις ωραίες ιστορίες που φτιάχνει το ποδόσφαιρο, τι καλύτερο από έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την «κόπια» της.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024