Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Παρί είναι έτοιμη να δώσει 170 εκατ. ευρώ για τον Μιλίνκοβτς - Σάβιτς

Η Παρί είναι έτοιμη να δώσει 170 εκατ. ευρώ για τον Μιλίνκοβτς – Σάβιτς

Τα «σενάρια» που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το ποσό που είναι διατεθειμένη να δαπανήσει η Παρί Σεν Ζερμέν, για την απόκτηση του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς από τη Λάτσιο, βάζουν «φωτιά» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Λίγους μήνες μετά τις μεταγραφές των Νειμάρ και Εμπαπέ, οι Παριζιάνοι φέρονται πρόθυμοι να καταβάλουν 170 εκατ. ευρώ στους «λατσιάλι» για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 22χρονο κεντρικό χαφ.

Τα «σενάρια» που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το ποσό που είναι διατεθειμένη να δαπανήσει η Παρί Σεν Ζερμέν, για την απόκτηση του Σεργκέι Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς από τη Λάτσιο, βάζουν «φωτιά» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Λίγους μήνες μετά τις μεταγραφές των Νειμάρ και Εμπαπέ, οι Παριζιάνοι φέρονται πρόθυμοι να καταβάλουν 170 εκατ. ευρώ στους «λατσιάλι» για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 22χρονο κεντρικό χαφ.

Πάντα με βάση τις σχετικές πληροφορίες, η διοίκηση της Παρί έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με τους ιθύνοντες των «αετών» της Ρώμης και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανή η μετακόμιση του Σάβιτς στην πόλη του «φωτός». Και όχι το καλοκαίρι, αλλά άμεσα δηλαδή μέσα στον Γενάρη.

Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις

Από τη συγκεκριμένη υπόθεση πάντως προκύπτουν αρκετά ερωτήματα, χωρίς όμως αυτή τη στιγμή να υπάρχουν και οι ανάλογες απαντήσεις. Πρώτα απ’ ολα δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη δήλωση του προέδρου της Λάτσιο, ότι η ιταλική ομάδα κοστολογεί τον παίκτη με 70-80 εκατ. ευρώ. Προκαλεί λοιπόν απορίες και μάλιστα μεγάλες για ποιο λόγο η Παρί είναι πρόθυμη να δώσει 100 εκατ. ευρώ περισσότερα για να εντάξει τον παίκτη στο δυναμικό της; Αυτό επισημαίνουν με σχετικά δημοσιεύματα πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες και η ΟΥΕΦΑ είναι αυτή που καλείται να πάρει θέση επί του θέματος.

Το financial fair play

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, έχει εδώ και χρόνια καθιερώσει το financial fair play και είναι μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρή σε ότι έχει να κάνει με την παραβίαση των κανονισμών. Με την Παρί λοιπόν προκύπτει ένα νέο ερώτημα που έχει να κάνει με το financial fair play, ειδικά μετά τις μεταγραφές που πραγματοποίησε το καλοκαίρι η γαλλική ομάδα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι πρωτευουσιάνοι έδωσαν 220 εκατ. ευρώ (καταβάλλοντας τη ρήτρα στην Μπαρτσελόνα) για να πάρουν τον Νεϊμάρ, αλλά δεν σταμάτησαν στη μεταγραφή του Βραζιλιάνου. Λίγες μέρες αργότερα η Παρί Σεν Ζερμέν δεν δίστασε να βγάλει απ’ τα ταμεία της 180 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει στην απόκτηση του Εμπαπέ. Η Μονακό δεν είπε όχι βλέποντας την συγκεκριμένη επιταγή κι έτσι το περσινό καλοκαίρι οι δύο αυτοί παίκτες κόστισαν στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, 400 εκατ. ευρώ. Αν τελικά τα ρεπορτάζ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και η Παρί είναι έτοιμη να δώσει 170 εκατ. στη Λάτσιο, τότε το κόστος για την απόκτηση τριών μόλις παικτών, θα φτάσει τα 570 εκατ. ευρώ.

Ο ρόλος του Μέντες

Πίσω από τόσο μεγάλες μεταγραφές υπάρχει κι ένας μεγάλος μάνατζερ και στην περίπτωση του Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς αυτός είναι ο Ζορζ Μέντες. Ο Πορτογάλος ατζέντης φέρεται να έχει παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο προκειμένου Παρί και Λάτσιο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφής του 22χρονου Σέρβου, ο οποίος έχει ισπανικό διαβατήριο.

Κανείς δεν κοντράρει την Παρί

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μεταγραφικό σκηνικό, δίνει αναμφίβολα ηγετικό ρόλο στη γαλλική ομάδα και πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αδυνατούν ν’ ακολουθήσουν την Παρί σ’ έναν «τρελό χορό εκατομμυρίων». Τα ποσά που είναι διατεθειμένη να δώσει για έναν παίκτη η Παρί δεν τα δίνουν πλέον ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα αλλά και οι κορυφαίοι αγγλικοί σύλλογοι. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτές οι εξελίξεις θα οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις κι αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότερες ομάδες ζητούν από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία να επέμβει.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024