Κοντονής: Πυροβόλησαν εναντίον του φρουρού του Εφετείου
«Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την έκρηξη βόμβας ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε αποτρόπαιη την πράξη, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Κοντονής βρέθηκε στο Εφετείο Αθηνών και ενημερώθηκε για το περιστατικό.
Η διοίκηση του Εφετείου Αθηνών αναστέλλει τις εργασίες του δικαστηρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στις 3.25 σήμερα Παρασκευή σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, η οποία συγκλόνισε την πρωτεύουσα αφού ακούστηκε σε πολύ μεγάλη ακτίνα, ενώ ανάγκασε αρκετούς από του περιοίκους να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους.
Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν, σε τσάντα την οποία άφησαν μπροστά από το κτίριο δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα δύο αγνώστους, και πυροδοτήθηκε στις 03.25, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ολυμπιακός – Παλαιό Φάληρο 24-7: Άνετη νίκη πριν τη Μπρέσια για τους «ερυθρόλευκους»
- Βενζίνη: Πάνω από 2 ευρώ στην Αττική και με πλαφόν
- Τραμπ: Με νέα επίθεση σε συμμάχους, απειλεί με αμερικανική αποδέσμευση από τα Στενά του Ορμούζ
- Λασποβροχές και βοριάδες στην Αττική – Ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα
- Καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για Μπαρτζώκα και Φουρνιέ
- Νέες αποκαλύψεις για τον «δράκο» του Πειραιά – Κατηγορείται για επτά επιθέσεις σε γυναίκες


