Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξε «πόλεμος» Στουρνάρα με Μαξίμου

Άνοιξε «πόλεμος» Στουρνάρα με Μαξίμου

Την επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου δέχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη δημοσίευση της Ενδιάμεσης Έκθεσης και την πρόταση για ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο του 2018, με το περιβάλλον του πρωθυπουργού να σημειώνει πως η χώρα θα βγει κανονικά στις αγορές.

Τα πυρά του Μεγάρου Μαξίμου δέχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη δημοσίευση της Ενδιάμεσης Έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική της ΤτΕ και την πρόταση που διατύπωσε για τη δημιουργία ενός προληπτικού προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν και ολοκληρώνεται το μνημόνιο.

«Ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης θα τονώσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, διότι αυτοί θα γνωρίζουν ότι η οικονομική πολιτική είναι και θα παραμείνει συνετή, αποκλείοντας την επανεμφάνιση των ανισορροπιών» εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας.

Αντιπαράθεση με Βούτση

Ο κ. Στουρνάρας, παραδίδοντας της Έκθεση στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επισήμανε πως η επόμενη περίοδος «δεν θα είναι εύκολη, διότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το τι θα συμβεί μετά από το πρόγραμμα», με τον κ. Βούτση να του απαντά πως όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες «έχουν αντιληφθεί το πώς θα είναι βιώσιμη και καθαρή αυτή η έξοδος έτσι ώστε να υπάρχει μια ανοικτή λεωφόρος κι ένας οδικός χάρτης που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία, όχι απλά να μείνει όρθια, αλλά σιγά σιγά να ανασυστήνεται ο κοινωνικός ιστός και να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία για μια νέα ανάπτυξη».

Ευθεία βέλη από Μαξίμου

Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ακούστηκαν καθόλου καλά στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του, σε συνδυασμό με τις αναφορές ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι τόνιζαν πως «καθαρή έξοδος» όπως την εννοεί η κυβέρνηση, δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση και μάλιστα αρκετά έντονη.

«Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μία αποτυχημένη κυβέρνηση είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δεν σημαίνει ότι μία πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη, όλες οι ενδείξεις αυτό αποδεικνύουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές ως απάντηση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024