ΑΔΕΔΥ: Το υπ. Υγείας θέλει να κλείσει και να υποβαθμίσει νοσοκομεία
Για προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να κλείσει το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» και να συρρικνώσει και να υποβαθμίσει το «Σισμανόγλειο» και το «Παίδων Πεντέλης» κάνει λόγο η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΣΥ.
Για προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να κλείσει το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» και να συρρικνώσει και να υποβαθμίσει το «Σισμανόγλειο» και το «Παίδων Πεντέλης» κάνει λόγο η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΣΥ.
Σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας δια του ενιαίου οργανισμού που προωθεί «διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του “Α. Φλέμιγκ” και δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το “Σισμανόγλειο” και το “Παίδων Πεντέλης”».
Στον ενιαίο οργανισμό των νοσοκομείων, όντως προβλέπονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών των τριών προαναφερόμενων νοσηλευτικών δομών.
Τα σωματεία εργαζομένων σε «Σισμανόγλειο»,«Παίδων Πεντέλης» και «Αμαλία Φλέμινγκ» τάσσονται κατά των προωθούμενων αλλαγών και διεκδικούν τη διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή με το προσωπικό και τη χρηματοδότηση που απαιτείται «με Νοσοκομεία που θα λειτουργούν διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων του Βορειοανατολικού τομέα της Αττικής».
Η ΑΔΕΔΥ θεωρεί αναγκαία τη στήριξη και ανάπτυξη των τριών νοσοκομείων με πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων, παραιατρικού και διοικητικού προσωπικού και καταγγέλει μεγάλες ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων «με συνέπεια το υπάρχον προσωπικό να βιώνει την εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωση του».
Στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων των τριών νοσοκομείων ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές η ΑΔΕΔΥ καταλήγει στην ανακοίνωσή της ότι «δεν διαπραγματευόμαστε την ύπαρξη και αξιοπρεπή λειτουργία των νοσοκομείων».
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442