Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκουδάκια ζόμπι κατέκλυσαν τη Χριστουγεννιάτικη αγορά

Αρκουδάκια ζόμπι κατέκλυσαν τη Χριστουγεννιάτικη αγορά

Τι γίνεται όταν τα λούτρινα αρκουδάκια μας πεθαίνουν; Κάτι που... κανένας σίγουρα δεν είχε ποτέ αναρωτηθεί. Αυτή την... όχι και τόσο φυσιολογική σκέψη είχε μάλλον ο Βρετανός καλλιτέχνης, Φίλιπ Μπλάκμαν, και αποφάσισε να δημιουργήσει τα «αρκουδάκια ζόμπι»! Ναι, καλά διαβάσατε! Τα πανέμορφα, γλυκά αρκουδάκια που όλοι μας -μικροί και μεγάλοι- έχουμε στοιβαγμένα σε ράφια, συρτάρια και ντουλάπια και μας κάνουν να χαμογελάμε κάθε φορά που τα κοιτάμε «ξύπνησαν» και ήρθαν «να στήσουν τσιμπούσι με τα μυαλά σου» σύμφωνα με τον 45χρονο Μπλάκμαν...

Τι γίνεται όταν τα λούτρινα αρκουδάκια μας πεθαίνουν; Κάτι που… κανένας σίγουρα δεν είχε ποτέ αναρωτηθεί. Αυτή την… όχι και τόσο φυσιολογική σκέψη είχε μάλλον ο Βρετανός καλλιτέχνης, Φίλιπ Μπλάκμαν, και αποφάσισε να δημιουργήσει τα «αρκουδάκια ζόμπι»!

Ναι, καλά διαβάσατε! Τα πανέμορφα, γλυκά αρκουδάκια που όλοι μας -μικροί και μεγάλοι- έχουμε στοιβαγμένα σε ράφια, συρτάρια και ντουλάπια και μας κάνουν να χαμογελάμε κάθε φορά που τα κοιτάμε «ξύπνησαν» και ήρθαν «να στήσουν τσιμπούσι με τα μυαλά σου» σύμφωνα με τον 45χρονο Μπλάκμαν…

Ο ίδιος εξομολογείται: «Η έμπνευση ήλθε από ένα μάλλον «μαύρο» αστείο μεταξύ εμένα και της συντρόφου μου. Είχε ένα βαρύ κρύωμα και κουβεντιάζαμε για ένα δώρο να κάνουμε στο μωρό ενός φιλικού προσώπου. Με τη συναχωμένη μύτη της, το «teddy-bear» ακουγόταν σαν «deady-bear», κι αρχίσαμε να κάνουμε αστεία για ζόμπι αρκουδάκια που έρπουν από κάτω από το κρεβάτι σου τα βράδια για να στήσουν τσιμπούσι με τα μυαλά σου ενόσω είσαι κοιμισμένος».

Και αν αναρωτιέστε ποιος θα αγόραζε κάτι τέτοιο, η απάντηση είναι «πολλοί», αφού ήδη στην Αγγλία, τα αρκουδάκια έχουν ξεπουλήσει και υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής για όσους περιμένουν να παραλάβουν τα επόμενα που θα κατασκευαστούν από τον Μπλάκμαν.

Τα ζόμπι αρκουδάκια του είναι χειροποίητα και συνήθως του παίρνει πάνω από οκτώ ώρες για το κάθε ένα. Κι αυτό, χωρίς να υπολογιστεί ο χρόνος που απαιτείται για να στεγνώσει η κόλλα, οι μπογιές, το στιλβωτικό, όπως διευκρινίζει ο ίδιος.

«Διασκέδασα πάρα πολύ με όλα, αλλά απ’ ό,τι έχω φιλοτεχνήσει έως σήμερα τ’ αγαπημένα μου είναι αυτά για τη μέρα του αγίου Βαλεντίνου: κρατούν στα χέρια τους την καρδιά τους που έχουν ξεριζώσει, ως δώρο προς τους εραστές τους. Απαίσιο» λέει ο λέει ο ίδιος για το έργο του.

Αν αυτά τα Χριστούγεννα, δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι δώρο θέλετε να πάρετε στους αγαπημένους σας εξετάστε το ενδεχόμενο να του δώσετε τη δυνατότητα να πάρει αγκαλίτσα ένα… αρκουδάκι. Όχι όποιο κι όποιο. Ένα από τα ζόμπι αρκουδάκια. Βέβαια ενδέχεται μετά να μην σας ξαναμιλήσει. Το ρίσκο δικό σας.

in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024