Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κούρσα για δύο στη διεκδίκηση της Cyta Hellas

Κούρσα για δύο στη διεκδίκηση της Cyta Hellas

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο εγχώριοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, Vodafone και Wind, υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της Cyta Hellas.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο εγχώριοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, Vodafone και Wind, υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της Cyta Hellas.

Οι προσφορές κατατέθηκαν στην Κύπρο στη μητρική της Cyta Hellas, την «Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου» (ΑΤΗΚ), σήμερα, Τρίτη, που έληγε η διορία σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο σύμβουλος του διαγωνισμού, η Pricewaterhouse Coopers, θα αποσφραγίσει τις προσφορές τον Ιανουάριο, το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου θα τις αξιολογήσει και θα αναδείξει τον προτιμητέο επενδυτή. Η σύμβαση, όμως, θα πρέπει να πάρει και την έγκριση από την Κυπριακή Βουλή.

H Cyta Hellas και κατ΄ επέκταση το κυπριακό δημόσιο έχει επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 150 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχει ανταποδοτικότητα, αφού η Cyta Hellas δεν έχει καταφέρει από το 2007 και μετά να εμφανίσει έστω και μία κερδοφόρο χρήση. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να μπει πωλητήριο, αφού οι Κύπριοι ήθελαν να κάνουν stop – loss.

To 2016 o κύκλος εργασιών της Cyta Hellas διαμορφώθηκε στα 90,8 εκατ. ευρώ από 107,8 εκατ. ευρώ το 2015 και οι ζημιές ανήλθαν στα 18,9 εκατ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες ζημίες έφτασαν τα 165 εκατ. ευρώ.

Tο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας μήκους 5.500 χιλιομέτρων, οι ολοκληρωμένες 4-play υπηρεσίες κάτω από μια ενιαία εμπορική μάρκα και οι συνδρομητές της (306.800 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας στο τέλος του 2016, 8.257 πελάτες κινητής και 10.999 πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης) αποτελούν το «φιλέτο» για Vodafone και Wind ώστε να ενισχύσουν τα μερίδια αγοράς τους.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024