Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οι 53+ αποδομούν την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια
«Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα» αναφέρει μεταξύ άλλων σε κείμενό της η ομάδα των 53+ που τιτλοφορείται «Πάμε αλλιώς».

Οι 53+ αποδομούν την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια

«Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι συνεχείς αξιολογήσεις, οι πιέσεις που ασκούνται με προφανή σκοπό να εκθέσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στα λαϊκά στρώματα είναι ακόμα μπροστά μας», αναφέρει σε κείμενό της η ομάδα των 53+ που τιτλοφορείται «Πάμε αλλιώς».

«Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια δεν είναι στρωμένη με
ροδοπέταλα. Οι συνεχείς αξιολογήσεις, οι πιέσεις που ασκούνται με
προφανή σκοπό να εκθέσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στα λαϊκά στρώματα
είναι ακόμα μπροστά μας», αναφέρει σε κείμενό της η ομάδα των 53+ που
τιτλοφορείται «Πάμε αλλιώς».

Η συγκεκριμένη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδομεί ουσιαστικά το κυβερνητικό αφήγημα της «καθαρής» εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, ζητώντας ταυτόχρονα την επίσπευση του ανασχηματισμού. Την ίδια στιγμή βάζουν ξανά στο στόχαστρό τους την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, αφήνουν αιχμές για προσωπικές στρατηγικές υπουργών και κυβερνητικών στελεχών ή ακόμη και για διαφθορά, ενώ εξαιρετικά αιχμηροί εμφανίζονται απέναντι στους ΑΝΕΛ: «Πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα, που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών-θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές», καταλήγουν.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι “ενισχυμένη επιτροπεία” μετά την έξοδο και έως ότου αποπληρωθεί το 75% της δανειακής βοήθειας, δεν αφήνει περιθώριο πανηγυρισμών. Γι αυτό, άλλωστε, η κριτική που ασκείται από τις δυνάμεις της αριστεράς, των πρασίνων και τμήματος της σοσιαλδημοκρατίας για την αρχιτεκτονική της Ε.Ε., είναι επίκαιρη και σημαντική», αναφέρεται σε απόσπασμα του κειμένου.

Ζητούν ακόμη την επιστροφή στις αφετηριακές θέσεις του κόμματος για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, σε αυτές δηλαδή – όπως λένε – που συνέβαλαν αποφασιστικά στο συγκλονιστικό κίνημα αλληλεγγύης, στην υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών, είναι σήμερα απολύτως αναγκαία. «Στη νέα φάση το ποιοτικά νέο στοιχείο, που πρέπει να έχει η πολιτική μας είναι η κατεύθυνση της ένταξης των ανθρώπων αυτών, μακριά από λογικές καμπς και κέντρων κράτησης».

Ακόμη υπογραμμίζουν ότι είναι αναγκαία η αριστερή στροφή, ο σχεδιασμός για την επιστροφή στον δρόμο και τα κινήματα, που εν πολλοίς έχει εγκαταλειφθεί, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες – τομές, που θα παιδαγωγούν και θα διαμορφώνουν συνειδήσεις, που θα ριζοσπαστικοποιούν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ομάδες πολιτών.

in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024