Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου
πραγματοποίησαν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής, μετά από σύσκεψη των
αγροτικών συλλόγων Τυρνάβου και Δαμασίου.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων τους, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τον ΕΝΦΙΑ όπως επίσης το κόστος παραγωγής και οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Μετά το συλλαλητήριο, οι αγρότες ανακοίνωσαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με πανελλαδικό συντονισμό . Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, η σημερινή αγροτική κινητοποίηση «έστειλε το μήνυμα στη κυβέρνηση πως θα μας βρει απέναντι της».

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας τόνισε ότι «τα προβλήματα είναι πολλά» και «τα οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης και για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας».
Σχετικά με τις διεκδικήσεις των αγροτών ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας είπε πως δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των περσινών κινητοποιήσεων που αφορούν μεταξύ άλλων στα ζητήματα της φορολογίας των αγροτών, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής κ.α. Επίσης σημείωσε πως στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα θα καθοριστεί και το συνολικό πλαίσιο των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων.

in.gr