Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λεμονής: Έχουμε βελτιωθεί αγωνιστικά και βαθμολογικά

Λεμονής: Έχουμε βελτιωθεί αγωνιστικά και βαθμολογικά

Στη βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα του σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, εστίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρας πορείας των «ερυθρολεύκων».

Στη βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα του σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, εστίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής, μιλώντας στην κάμερα των καναλιών Novasports.

«Περιμένουμε τα δύο παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά. Τότε θα είναι μια καλή περίοδος να κάνουμε έναν απολογισμό για τον πρώτο γύρο και να σχεδιάσουμε τον δεύτερο γύρο. Έχουμε βελτίωση και αγωνιστική και βαθμολογική, κάτι που μετράει πάρα πολύ. Με το επιθετικό κομμάτι ασχοληθήκαμε περισσότερο γιατί είχαμε πρόβλημα στη δημιουργία. Μας προβλημάτισαν όμως και οι αντεπιθέσεις των αντιπάλων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων».

Για τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα τόνισε: «Είναι ένα μεγάλο ποσοστό που κατακτά και τον τίτλο στο τέλος και θα είναι αδύνατο να το παραβλέψουμε. Από την άλλη πρέπει θα πρέπει να δούμε και τις βαθμολογικές αποστάσεις που είχε κάθε φορά ο πρώτος με το δεύτερο. Φέτος υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τους διεκδικητές, αλλά υπάρχουν ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο οποίος συνεχίζει μια χαρά την πορεία του. Πιστεύω πως δεν θα παίξει ουσιαστικό ρόλο η διαφορά του ενός ή δύο πόντων στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση αν τον ικανοποιεί το σημείο που έχει βελτιωθεί η ομάδα, απάντησε: «Έχουμε δρόμο. Είναι αρκετοί οι τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε. Ο κόσμος βλέπει τα 90 λεπτά, όμως εμείς βλέπουμε πάρα πολλά και θέλουμε να βελτιώσουμε την ομάδα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς, πιο δυνατοί. Βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα για να βελτιώσουμε. Είναι σημαντικό πως διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις. Είχαμε καλή αντίδραση στις ανατροπές. Πλέον, έχουμε περισσότερη υπομονή στα εντός έδρας ματς στις κλειστές άμυνες. Ο κόσμος δείχνει κατανόηση, χρειαζόμαστε πολλές πάσες για να διασπάσουμε μια καλή αμυντική γραμμή. Το καταλαβαίνει ο κόσμος και μας βοηθάει με τη στάση του».

Για τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός είπε: «Κοιτώντας τους αριθμούς μας προβληματίζουν τα γκολ που έχουμε δεχθεί. Εμείς κοιτάζουμε και αν δεχόμαστε πολλές αντεπιθέσεις. Σε ένα ματς που είχαμε 22 τελικές όπως αυτό με την Κέρκυρα, δεχθήκαμε 9 αντεπιθέσεις. Μας προβλημάτισε αυτό. Στα γκολ που δεχόμαστε πρέπει να δούμε αν είναι λάθη τακτικής ή από μεμονωμένα λάθη. Υπάρχουν και οι άτυχες στιγμές και σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν ανησυχείς. Στο ματς με την Κέρκυρα προβληματίστηκα. Δεχθήκαμε τόσες αντεπιθέσεις και έπρεπε να το δούμε αυτό. Στην κριτική δεν μας οδηγεί το αποτέλεσμα. Εκεί θα χάσουμε τη μπάλα. Πάντα επισημαίνουμε τα λάθη είτε στο επιθετικό παιχνίδι, είτε στο αμυντικό».

Και σχετικά με τις αντεπιθέσεις του ΠΑΣ Γιάννινα, σχολίασε: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Γιάννης Πετράκης πάει να κάνει ρεκόρ στον πάγκο των Ιωαννίνων. Όλα αυτά τα παιδιά είναι χρόνια μαζί και έχουν αφομοιώσει πράγματα. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι απλά είμαστε ο Ολυμπιακός και να νικήσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Το στυλ παιχνιδιού ευνοεί τα αποτελέσματα των ισοπαλιών του ΠΑΣ».

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024