Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης βρέθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εγκαινιάσει την πρώτη πανελλαδικά Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια μονάδα υγείας και οι κάτοικοι της περιοχής, δεν ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν από κοντά τον πρωθυπουργό, καθώς ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί τον ίδιο χώρο στις 10 Μαΐου όταν είχε εγκαινιάσει τη δημιουργία των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τα εγκαίνια της ΤΟΜΥ Ευόσμου έγιναν με κτήρια που προϋπήρχαν ή παραχωρήθηκαν άρον άρον από τους δήμους και με γιατρούς που ανέλαβαν υπηρεσία πριν καλά καλά εκδοθούν τα ΦΕΚ πρόσληψής τους.

«Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου εγκαινιάστηκε τέσσερις φορές. Τρεις φορές από τους υπουργούς Ν. Κακλαμάνη και Δ. Αβραμόπουλο και μια φορά το καλοκαίρι από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Για δεύτερη φορά ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται τον Δήμο Ευόσμου για επικοινωνιακούς λόγους και εγκαινιάζει Πρωτοβάθμια Μονάδα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε τη φωτογραφία από τα εγκαίνια της ΤΟΜΥ Ευόσμου

Δείτε τη φωτογραφία από την επίσκεψη Τσίπρα στον Εύοσμο για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου

«Για να λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ του Ευόσμου και της Νικόπολης και προκειμένου να βρει κάτι να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός έπεισαν Γενικούς Ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Παλαιοχώρας Χαλκιδικής και παραιτήθηκαν και τους προσέλαβαν στις ΤΟΜΥ. Ακόμη δεν βγήκαν τα ΦΕΚ διορισμού πρόσληψης καλά-καλά και ανέλαβαν υπηρεσία. Το ίδιο έγινε και με έναν γιατρό από το Ιπποκράτειο. Για να βρει γιατρούς σήμερα ο κ. Τσίπρας στα εγκαίνια, άφησαν χωρίς υγειονομική κάλυψη την περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Έτσι μεταρρυθμίζει η κυβέρνηση την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη» συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο