Επέστρεψε στο Τροκαντερό το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»
Έπειτα από ένα ταξίδι δύο και πλέον ημερών, το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» επέστρεψε στη βάση του, στη μαρίνα του Φλοίσβου.
Έπειτα από παραμονή δύο και πλέον μηνών στη Θεσσαλονίκη, το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» επέστρεψε στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη μαρίνα του Φλοίσβου.
Το θωρηκτό «Αβέρωφ» επέπλευσε από τη Θεσσαλονίκη το πρωί της Τρίτης, συνοδεία της φρεγάτας «Έλλη» και δύο ρυμουλκών, και έφτασε στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στο Τροκαντερό το απόγευμα της Πέμπτης.
Θυμίζουμε ότι το «Γ. Αβέρωφ» είχε ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης και την 28η Οκτωβρίου.
Σε όλο αυτό το διάστημα που παρέμεινε εκεί, το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 130.000 πολίτες, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το μοναδικό πλοίο της εποχής του που παραμένει ανέπαφο.
in.gr
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία