«Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα προτού γίνει η παραμικρή ελάφρυνση στο υπέρογκο χρέος της» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC, ο νέος επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι «υπάρχουν ακόμα κάποια ενδιάμεσα βήματα», πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονιακού προγράμματος της Ελλάδας, και δεδομένου του διχασμού των δανειστών ως προς τα ενδεδειγμένα μέτρα που θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο μακροπρόθεσμα, ο Μάριο Σεντένο ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε την καλή θέληση να το ολοκληρώσουμε μέχρι τα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια για να φέρουν εις πέρας όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους του προγράμματος.

»Και τότε μπορούμε να επανέλθουμε στην ιδέα της αναδιάρθρωσης του χρέους με υπομονή. Αυτό που χρειάζονται οι θεσμοί τώρα είναι να στηρίξουν τις ελληνικές αρχές στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο