Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντράγκι: Στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει εάν θέλει 4ο πρόγραμμα

Ντράγκι: Στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει εάν θέλει 4ο πρόγραμμα

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ, εξηγώντας ότι αυτή είναι η αρμόδια να κρίνει αν η οικονομία έχει αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με νέο πρόγραμμα. Σχετικά με τη ρευστότητα είπε ότι είναι αποτέλεσμα των οικονομικών πολιτικών των κυβερνήσεων και της αξιολόγησης αυτών από τις διεθνείς αγορές. Επανήλθε δε στο ζήτημα του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Αναθεωρούνται προς τα πάνω οι προοπτικές ανάπτυξης στην ευρωζώνη, προβληματίζει όμως ο πληθωρισμός. Τι είπε για QE.

Εντελώς στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποφασίσει εάν θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Deutsche Welle.

«Αν η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με νέο πρόγραμμα αυτό είναι στο δικό τους χέρι (της κυβέρνησης) να το αποφασίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σκέλος της ερώτησης που αφορούσε τη ρευστότητα των τραπεζών και της οικονομίας εάν δεν υπάρξει νέο πρόγραμμα, ο Ντράγκι σημείωσε ότι η ρευστότητα μιας οικονομίας εξαρτάται από τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και από το πώς αξιολογούν και ανταποκρίνονται οι αγορές στις πολιτικές αυτές.

Για Γεωργίου και στελέχη ΤΑΙΠΕΔ

Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε τις δικαστικές εμπλοκές του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, –για τους οποίους σημειώνεται υπήρξε μόλις χθες νέα πρόταση του εισαγγελέα να οδηγηθούν εκ νέου στο εδώλιο.

Αυστηρή και σαφής η απάντηση Ντράγκι: «Επανειλημμένως έχουμε επισημάνει (και στο Eurogroup και σε άλλους θεσμούς) πως η ανεξαρτησία της στατιστικής υπηρεσίας και των επικεφαλής τους είναι κρίσιμης σημασίας για την αξιοπιστία των δημόσιων οικονομικών στοιχείων που παρουσιάζει».

«Ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές υπάρχουν δράσεις που υπονομεύουν αυτή την ανεξαρτησία», τόνισε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι το ζήτημα εξακολουθεί να παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς από τους θεσμούς.

Ακούστε την απάντηση του Μ.Ντράγκι για την Ελλάδα στο 42:46

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024