Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Το ποδόσφαιρο μού χρωστάει ένα Μουντιάλ» δήλωσε ο Μέσι

«Το ποδόσφαιρο μού χρωστάει ένα Μουντιάλ» δήλωσε ο Μέσι

«Άκουσα τι είπε ο Σαμπάολι και σκέφτομαι πολλές φορές κι εγώ το ίδιο. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μου χρωστάει ένα Μουντιάλ κι ελπίζω να μου ξεπληρώσει το χρέος» δήλωσε χωρίς δυσταγμό ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της FIFA και δεν είναι λίγοι εκείνοι που συμφωνούν μαζί του...

Ο Λιονέλ Μέσι είναι για πολλούς (τους περισσότερους για ν’ ακριβολογούμε) ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Κάθε αντίρρηση δεκτή από τους θαυμαστές του Κριστιάνο αλλά εδώ το θέμα μας δεν είναι ο Πορτογάλος. Αυτός είπε όσα είχε να πει μετά τη «χρυσή μπάλα» που πήρε. Και η αλήθεια είναι πως τα λεγόμενα του προκάλεσαν αίσθηση.

Πάμε όμως πίσω στον «βασιλιά» της Βαρκελώνης. Είχε κι αυτός να πει πολλά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Κι όταν ακούς τον κορυφαίο (κατά τους περισσότερους) να μιλάει με τόση πίκρα για ένα χαμένο ματς, τότε καταλαβαίνεις εύκολα ποια είναι η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο.

Εντάξει, δεν ήταν ένα απλό ματς. Ήταν τελικός παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα σε βραζιλιάνικο έδαφος. Δεν υπήρχε πιο ιδανικός τρόπος για να οδηγήσει ο Μέσι την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου.

Η «μπλανκοσελέστε» δεν κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της Γερμανίας. Το γκολ του Γκέτσε χάρισε στους Γερμανούς το παγκόσμιο Κύπελλο κι απ’ το «στέμμα» του Αργεντινού εξακολουθεί να λείπει το πιο πολύτιμο πετράδι. Αυτό που είχε ο Μαραντόνα.

Το απωθημένο του Αργεντινού

Η εθνική ομάδα της Αργεντινής θα δώσει το παρών στο Μουντιάλ της Ρωσίας (κατακτώντας την πρόκριση στο παρά ένα) και ο Μέσι ευελπιστεί πως αυτή τη φορά θα πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στα γήπεδα της Βραζιλίας.

«Άκουσα τι είπε ο Σαμπάολι και σκέφτομαι πολλές φορές κι εγώ το ίδιο. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μου χρωστάει ένα Μουντιάλ κι ελπίζω να μου ξεπληρώσει το χρέος» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ, αναφέρθηκε και στον χαμένο τελικό του προηγούμενου Μουντιάλ, απέναντι στη Γερμανία.

«Είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορώ να ξεχάσω. Είναι κάτι σαν πληγή και δεν ξέρω αν θα γιατρευτεί ποτέ. Θα πρέπει όμως να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτά που έχουν συμβεί. Είναι κάτι που με πονάει αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω.

Το Μουντιάλ είναι μια πολύ ωραία ανάμνηση αλλά ο τρόπος που ολοκληρώθηκε η διοργάνωση στη Βραζιλία, μας άφησε μια μεγάλη πίκρα».

Όπως προαναφέραμε η εθνική ομάδα της Αργεντινής προκρίθηκε με τα χίλια ζόρια στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, ωστόσο ο Μέσι εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσει η «μπλανκοσελέστε» στα γήπεδα της Ρωσίας.

Χρ. Ευαγγελάτος

in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024