Μείζον θέμα προέκυψε κατά τη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση
της Επιτροπής Εξοπλιστικών και Αμυνας της Βουλής, καθώς οι βουλευτές της
αντιπολίτευσης ήραν την εμπιστοσύνη τους προς τον υπουργό, ψηφίζοντας
«παρών» σε δύο νέες διακρατικές συμφωνίες που έφερε προς έγκριση κι
αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία που αποτυπώνουν την εμμονή του Πάνου
Καμμένου στο πρόσωπο του Βασίλη Παπαδόπουλου για να κάνει τη «δουλειά»
με τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρουσίασε στην επιτροπή έγγραφο με το φαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών αντιμετώπιζε τουλάχιστον με καχυποψία τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο και την εταιρεία του Ολυμπιακή Βιομηχανία, ζητώντας τη συνδρομή της ΕΥΠ και εγείροντας, ουσιαστικά, έντονες ενστάσεις για τη δράση του μεσάζοντα.

Ηδη από τις 22 Ιουνίου το υπουργείο Εξωτερικών με έγγραφό του που κοινοποιείται και προς το υπουργείο Αμυνας σημειώνει ότι «θα ήταν σκόπιμη και χρήσιμη η άποψη της ΕΥΠ για την εταιρεία και γενικότερα για τις εταιρείες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού», ενώ την ίδια ώρα το Πεντάγωνο συνέχιζε να επιμένει στην εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου στην πώληση των βλημάτων, ακόμη κι όταν εκείνος απέφευγε ή αδυνατούσε να καταθέσει τις απαιτούμενες τραπεζικές εγγυήσεις από το Ριάντ για να ολοκληρωθεί η διακρατική συμφωνία με τους Σαουδάραβες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε επιτακτικά από τον υπουργό Αμυνας να απαντήσει γιατί δεν εξασφάλισε εγκαίρως την άποψη της ΕΥΠ για τη δράση του μεσάζοντα και της εταιρείας του, χωρίς ωστόσο να πάρει πειστικές απαντήσεις από τον υπουργό.

«Δεν απάντησε σε αυτό το μείζον ερώτημα που σχετίζεται με όσα αποκαλύπτονται καθημερινά. Συνεχίζει την ίδια τακτική, να μη δίνει απαντήσεις και να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως «ο Πάνος Καμμένος είναι λασπολόγος, ψεύτης και κοινός συκοφάντης, διότι αντί να δίνει απαντήσεις για τα συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Συνεχίζει την ανεύθυνη στάση, ενώ βρίσκεται σε ένα υπεύθυνο και καίριο υπουργείο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Πειστικές εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο ζήτησε και ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, τονίζοντας όμως πως ο υπουργός «υπεκφεύγει και κρύβεται». «Αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Εξοπλιστικών για το άκρως προβληματικό θέμα των βλημάτων και της ακύρωσης της πώλησης στη Σαουδική Αραβία, που είχε ως συνέπεια να χαθούν 65 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ελληνικού κράτους» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, επαναφέροντας το αίτημα της ΝΔ για να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μετά τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου και με τον ISIS.

«Επιμένουμε και επανερχόμαστε παράλληλα με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν έχει να κάνει με τις διαδικασίες της Βουλής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι «τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μια πονεμένη ιστορία για την ελληνική κοινωνία και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και όλοι πρέπει να είναι διάφανοι και πολύ προσεκτικοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δεν έλαβε συγκεκριμένες απαντήσεις στο ζήτημα των αμοιβαίας μείωσης εξοπλιστικών προγραμμάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έθεσε στην επιτροπή, καθώς ο υπουργός Αμυνας μετέθεσε στο μέλλον το ζήτημα αυτό.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο