Τον street artist Banksy ισχυρίζεται ότι φωτογράφησε ένας τουρίστας και μάλιστα επί τω έργω. Μετά την δημιουργία του “Peace of Earth” στην πόλη της Βηθλεέμ, ένας τουρίστας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρας ο οποίος φορά καπέλο και κρατά ένα σπρέι και ένα στένσιλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail ένας 24χρονος από το Έσεξ κρύβεται πίσω από τη φωτογράφηση, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται όντως για τον Banksy.

Ο τουρίστας δήλωσε ότι κατά τύχη φωτογράφησε τον καλλιτέχνης καθώς δεν είναι φαν των γκράφιτι και δεν γνώριζε σε ποιόν άνηκε το έργο στη Βηθλέεμ. Όταν στη συνέχεια άκουσε από άλλους ότι ψάχνουν να βρουν τα έργα του Banksy στην πόλη συνειδητοποίησε πόσο τυχερό ήταν.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι οργιάζουν οι φήμες σχετικά με την ταυτότητα του διάσημου street artist. To 2016 δημοσιογράφος του NPR υποστήριξε ότι ο Del Naja των Massive Attack κρύβεται πίσω από τις τοιχογραφίες γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι δημιουργίες έργων του Βanksy συμπίπτουν χρονικά με ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος. «Ωραία θεωρία, αλλά δεν ισχύει» δήλωσε το μέλος της μπάντας.

Επίσης, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου ταυτοποιούσε τον Banksy ως «Robin Gunningham» και ανέφερε πως η περιοχή καταγωγής του είναι το Μπρίστολ. Από το Μπρίστολ είναι και τα μέλη των Massive Attack.

in.gr