Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πρεμιέρα» για την αρχαιότερη Porsche 911

«Πρεμιέρα» για την αρχαιότερη Porsche 911

Το μουσείο της Porsche πρόσθεσε στη συλλογή του, μία από τις ελάχιστες 911 που επιβιώνουν μέχρι σήμερα με τα διακριτικά 901, όπως ονομαζόταν αρχικά το εμβληματικό sportscar της γερμανικής φίρμας.

To μουσείο της γερμανικής φίρμας στην Στουτγκάρδη θα υποδεχτεί σύντομα μια από τις πρώτες 911 που κατασκευάστηκαν ποτέ και η οποία μέχρι το 2014 οπότε και ήρθε στο φως είχε εγκαταλειφθεί σε έναν αχυρώνα κάπου στη Γερμανία.

Με αριθμό πλαισίου 057 η κόκκινης απόχρωσης 911 η οποία εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό από τότε που κατασκευάστηκε, περίπου 53 χρόνια πριν, είναι και από τα ελάχιστα εναπομείναντα δείγματα της πρώτης σειράς παραγωγής του μοντέλου το οποίο έφερε τα διακριτικά 901 αντί του 911.

Ενδεικτικό της σπανιότητάς της είναι ότι αποτελεί και την μοναδική 901 της συλλογής της Porsche η οποία λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη παραγωγής του εμβληματικού sportscar το 1964 της αναγκάστηκε να το μετονομάσει μετά από διαμάχη με την Peugeot για τα διακριτικά 901.

Σε ό,τι αφορά την ιστορία της 901 με τον αύξοντα αριθμό 57 βρέθηκε σχεδόν κατά τύχη από ένα τηλεοπτικό συνεργείο που έκανε ρεπορτάζ για μια «ξεχασμένη» συλλογή αυτοκίνητων σε έναν εγκαταλελειμμένο αχυρώνα. Το συνεργείο επικοινώνησε με το μουσείο της Porsche το οποίο έσπευσε να αγοράσει το σπάνιο αυτό δείγμα του εμβληματικού sporstcar.

Στη συνέχεια το Porsche Classic ανέλαβε την ανακατασκευή της, χρησιμοποιώντας σύμφωνα με τις συστάσεις αυθεντικά ανταλλακτικά από λίγο μεταγενέστερες 911, ενώ ο κινητήρας, το κιβώτιο και το εσωτερικό ανακατασκευάστηκαν εξαρχής ακριβώς με τις ίδιες προδιαγραφές της πρωταρχικής τους μορφής.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024