Νέα στοιχεία τα οποία «δένουν» ακόμη περισσότερο την υπόθεση με τη
Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη
Παπαδόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ δια της εκπροσώπου του κόμματος
Μαρίας Σπυράκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αποδεικνύεται περίτρανα ότι
σφαίρες και βλήματα από το εργοστάσιο Παπαδόπουλου διοχετεύτηκαν στη
Ράκα τον Ιούλιο του 2014. Ταυτόχρονα η κ. Σπυράκη, κάλεσε τους υπουργούς
Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
της Βουλής.

Σε συνέντευξή της, η κ. Σπυράκη αναφερόμενη στον φερόμενο ως μεσάζοντα για την προσπάθεια πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, είπε ότι «ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρέθηκαν όπλα του στον ISIS . Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο θα βρεις από κάτω τον κ. Παπαδόπουλο».

Ο κ. Παπαδόπουλος, πρόσθεσε η κ. Σπυράκη, καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκα στη Ράκκα. Ειδικότερα, εξήγησε ότι σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκκα.

Μετά και τα νέα στοιχεία από τη ΝΔ επιβεβαιώνεται το σχετικό ρεπορτάζ των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Στη συνέχεια η κ. Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση «να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Η κ. Σπυράκη παρουσίασε επίσης και το δημόσιο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Αρχής με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014, στο οποίο καταγράφεται η εταιρία του κ.Παπαδόπουλου από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων. Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ και δεν πρόκειται να κλείσει, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Απάντηση υπουργείου Άμυνας

Το υπουργείο Άμυνας απαντώντας στις νέες αποκαλύψεις της ΝΔ τόνισε: «Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες.Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα».

Ζητάμε την παραίτηση Κοντονή

Αναφερόμενο στο θέμα που προέκυψε με την αντιπαράθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με δικαστές, υποστήριξε ότι « Δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό είναι σοβαρό θεσμικό πρόβλημα» Εξήγησε μάλιστα ότι αυτός είναι ο λόγος που η ΝΔ ζητά την αποπομπή του Σταύρου Κοντονή. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού «που έκανε αναφορά σε θεσμικά εμπόδια».

Ιδιωτικοποιήσεις

Το συμπληρωματικό μνημόνιο περιλαμβάνει έναν στόχο ιδιωτικοποιήσεων που περιμένουμε να τον υλοποιήσει η κυβέρνηση, δήλωσε η Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε: «Υπάρχουν προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει δείξει πολιτική βούληση να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε η κ. Σπυράκη. Έκανε ειδική αναφορά στα Ελληνικά Πετρέλαια, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί ως όχημα προσλήψεων και για χρηματοδότηση φιλικών της Μέσων Ενημέρωσης.

Για Σκοπιανό

Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, είπε ότι η εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είναι μία ονομασία για όλες τις χρήσεις.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στην πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την τετραμερή διάσκεψη στο Βελιγράδι, ότι «ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες». Καλούμε τον πρωθυπουργό, είπε η κ. Σπυράκη, να εξηγήσει στους Έλληνες τι σημαίνει η δήλωσή του «να σταματήσουν να λένε ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Μεταβιβάσεις Μέσων Ενημέρωσης

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στις μεταβιβάσεις Μέσων Ενημέρωσης σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μεταβιβάσεις ΜΜΕ και καναλιών, για να προσθέσει: «Θεωρούμε ότι θα γίνει έλεγχος του «Πόθεν Έσχες» όσων εμπλέκονται και ότι η ανεξάρτητη Αρχή θα κάνει την δουλειά της».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας