Σε αναζήτηση συνισταμένης βρίσκονται στο Κίνημα Αλλαγής, που μετά από τα πανηγύρια της Τετάρτης βάζουν κάτω το χρονοδιάγραμμα για την πορεία προς το ιδρυτικό Συνέδριο του Μαρτίου.

Εκεί θα παρθούν όλες οι σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του χώρου, από το καταστατικό και το πολιτικό του πρόγραμμα έως το όνομα και το σύμβολο που θα το συνοδεύει.

Πρώτος σταθμός η δημιουργία της οργανωτικής επιτροπής, που θα αναλάβει τον προσυνεδριακό διάλογο -ανακοινώσεις, ωστόσο, δεν πρέπει να αναμένονται μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς τα κεντροαριστερά στελέχη θα χρειαστούν την περίοδο των γιορτών για να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Η πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στο οποίο, εκτός από την Φώφη Γεννηματά, συμμετέχουν επίσης οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, στις 21 Δεκεμβρίου, καθώς τα προγράμματα των συμμετεχόντων πολιτικών αρχηγών δεν μπορούσαν να συντονιστούν νωρίτερα. Από εκεί θα προκύψει η πολιτική κατεύθυνση και η λογική με την οποία θα συσταθούν οι αρμόδιες επιτροπές, καθώς η Φώφη Γεννηματά επενδύει στην εσωτερική δημοκρατία μέσα στο Κίνημα Αλλαγής.

Στο παρασκήνιο, πλευρές μέσα στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με το αν και κατά πόσο η Γεννηματά θα επιχειρήσει να «ελέγξει» το Συνέδριο. Σύμφωνα με επιτελικά στελέχη, ωστόσο, τέτοιο θέμα δεν υφίσταται για την νέα επικεφαλής, η οποία, καθότι θέλει να αποφύγει μια πασοκοποιημένη διαδικασία, εξετάζει το ενδεχόμενο ποσοστώσεων ως μέσο εκπροσώπησης όλων των δυνάμεων του χώρου -καθώς έχουν εκφραστεί φόβοι, ειδικά από τους μικρότερους συνεταίρους, ότι η φωνή τους δεν θα ακούγεται μέσα στο Συνέδριο. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η πλειοψηφία των συνέδρων θα είναι εκλεγμένη.

Στο αντιπολιτευτικό πεδίο, το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να έχει ισχυρή δράση τις επόμενες ημέρες. Στην Χαριλάου Τρικούπη δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην πρώτη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και θα «σηκώσουν» το ζήτημα από την πρώτη στιγμή. Θέμα συζήτησης είναι επίσης η παρουσία και ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο επερχόμενο Συνέδριο της ΝΔ, ανταποδίδοντας την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι στο ΣΕΦ και το Συνέδριο της ΔΗΣΥ.


Μυρτώ Λιαλιούτη

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο