Economist IU: Στο 20,5% ο δείκτης ανεργίας τον Σεπτέμβριο
Ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης ανεργίας μειώθηκε στο 20,5% τον Σεπτέμβριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το 2011, επισημαίνει ο οργανισμός Economist Intelligence Unit (EIU) του περιοδικού «Economist».
Ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης ανεργίας μειώθηκε στο 20,5% τον Σεπτέμβριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από το 2011, επισημαίνει ο οργανισμός Economist Intelligence Unit (EIU) του περιοδικού «Economist».
Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο EIU αναφέρει πως η ανεργία μειώθηκε με ρυθμό 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,7% σε ετήσια. Η τάση είναι διαρκώς πτωτική μετά την κορύφωση της ανεργίας στο 28% το 2013, παρατηρεί.
Σημαντικός παράγοντας για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον EIU, ήταν η αύξηση της απασχόλησης που αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με το 2,5% του Αυγούστου.
Μετά την εκδήλωση της κρίσης χρέους, η εργατική δύναμη στην Ελλάδα μειώθηκε απότομα, καθώς οι εργαζόμενοι είτε αποσύρονταν είτε αναχωρούσαν για το εξωτερικό, προστίθεται και υπογραμμίζεται πως η πτώση ανακόπηκε και έφθασε σχεδόν στο 0% την περίοδο 2015-2016.
ΑΠΕ,in.gr
- Ο Ίθαν Χοκ μετανιώνει για τα παιδικά χρόνια της κόρης του Μάγια – «Ήταν δύσκολα και περίπλοκα»
- Γιατί οι δότες σπέρματος αποκτούν εκατοντάδες παιδιά: Η βιομηχανία των 2 δισ. και ο ρόλος της Δανίας
- Κρήτη: Στις 16 οι συλλήψεις για τις παράνομες επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ – Βρέθηκαν πλάκες χρυσού
- Lloyd’s List: Marinakis and Angelicoussis at the Top – 17 Greeks in the Top 100 of Global Shipping
- Τσουκαλάς: Ο Ανδρουλάκης δεν αφήνει καμία σκιά, ο Μητσοτάκης παίζει κρυφτό – Ταινία Hollywood η κατάθεση Ξυλούρη
- Χρέος-μαμούθ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ την «πνίγουν»

