Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΓΔΜ: Ζητάμε στήριξη και βοήθεια από την Ελλάδα

ΠΓΔΜ: Ζητάμε στήριξη και βοήθεια από την Ελλάδα

Διατεθειμένος να χτίσει «γέφυρα» φιλίας με την Ελλάδα, ούτως ώστε να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη και να διευκολυνθεί η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεβ.

Διατεθειμένος να χτίσει «γέφυρα» φιλίας με την Ελλάδα, ούτως ώστε να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη και να διευκολυνθεί η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεβ.

Ζητά «στήριξη και βοήθεια από τους Έλληνες πολίτες και φυσικά μέσα από τους θεσμούς, από την ελληνική κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο». Και, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα της ονομασίας είναι «ένα ευαίσθητο θεμα και δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για τους Έλληνες πολιτικούς», υπογραμμίζει τη βούλησή του, «να προσπαθήσουμε να καταλάβει ο ένας τον άλλο και να ενθαρρύνουμε την εξεύρεση λύσης, η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές».

Για την ΠΓΔΜ δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, διακηρύσσει επίσης ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας στη συνέντευξή του, ενώ τονίζει ότι η μόλις έξι μηνών κυβέρνησή του καταβάλλει προσπάθειες για θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις κυρίως στη Δικαιοσύνη, στη Δημόσια Διοίκηση και στην Εκπαίδευση, ενώ όσον αφορά τις εξωτερικές σχέσεις προτεραιότητα δίνεται στη βελτίωση των γειτονικών σχέσεων.

«Ζητάμε στήριξη και βοήθεια από τους έλληνες πολίτες και φυσικά μέσα από τους θεσμούς, από την ελληνική κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση και από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Έχουμε υπόψη μας ότι το θέμα της ονομασίας είναι ένα ευαίσθητο θεμα και δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για τους έλληνες πολιτικούς. Ωστόσο θέλουμε να προσπαθήσουμε να καταλάβει ο ένας τον άλλο και να ενθαρρύνουμε την εξεύρεση λύσης η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Είτε και οι δύο πλευρές θα είναι το ίδιο ευχαριστημένες, είτε το ίδιο δυσαρεστημένες».

»Έτσι είναι οι συμβιβασμοί. Πιστεύω, όμως, ότι ως πολιτικοί μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερο αν έχουμε το κουράγιο να βρούμε μια λύση και να πάρουμε μια απόφαση, από το να την αναβάλουμε, όπως γινόταν στο παρελθόν» δήλωσε συγκεκριμένα.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024