Μπαράζ νομοσχεδίων αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί με επείγουσες και κατεπείγουσες διαδικασίες το επόμενο διάστημα από το Κοινοβούλιο. Μέχρι το «κλείσιμο» της Βουλής για τα Χριστούγεννα αναμένεται να περάσει σειρά νομοσχεδίων που αποτελούν προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της τεχνικής συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της γ αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες αύριο αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών για το 2015. Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 που είθισται να λαμβάνει την μορφή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 11 Δεκέμβρη και θα συνεχιστεί στις 12 και 13 Δεκέμβρη, ενώ για πρώτη φορά στα «κοινοβουλευτικά χρονικά» η συζήτηση θα διακοπεί και θα ξεκινήσει ξανά στις 18 Δεκέμβρη για να ολοκληρωθεί με την προβλεπόμενη ονομαστική ψηφοφορία στις 19 Δεκέμβρη.

Η διακοπή της συζήτησης οφείλεται αφενός στην διεξαγωγή του Συνεδρίου της Ν.Δ. κι αφετέρου στην απουσία τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού Οικονομικών στο εξωτερικό. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ενώ ο Ευ. Τσακαλώτος θα βρίσκεται σε επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Μέχρι το «κλείσιμο» της Βουλής για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την «αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων», η «τροποποίηση των μουσουλμάνων θρησκευτικών λειτουργών» και το νομοσχέδιο που προβλέπει «μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλάσσονται απο την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής».

Στα παραπάνω νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθούν ουκ ολίγες τροπολογίες που θα αποτελούν προαπαιτούμενα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς όπως επίσης και η επανακατάθεση της επίμαχης τροπολογίας για το 50 συν 1 των απεργιών που αποσύρθηκε άρον – άρον από την Βουλή, ωστόσο αποτελεί προαπαιτούμενο και θα πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αποτελεί «παράδοση» για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα το τελευταίο νομοσχέδιο του έτους να «φορτώνεται» με πολλές τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών που επιλύουν θέματα της τελευταίας στιγμής.

Αννα Καραβοκύρη

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο