Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου 3ου Δημοτικού Σχολείου στη Δημοτική Ενότητα Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας, προϋπολογισμού 5.000.100 ευρώ, ενέκρινε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στον Άξονα Προτεραιότητας 11 για την «Ανάπτυξη-Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική». Το νέο σχολείο θα συμβάλει στην ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης της Περιφέρειας και θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών στη Μαγούλα.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή σύγχρονου διώροφου σχολικού συγκροτήματος, με συνολικό εμβαδό δόμησης 2.527,74 τετραγωνικά μέτρα, που θα περιλαμβάνει εννέα αίθουσες διδασκαλίας, τρεις βοηθητικές αίθουσες (βιωματικής δράσης, ενισχυτικής διδασκαλίας και μουσικής), μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, γραφεία, τέσσερα εργαστήρια (φυσικών επιστημών, πληροφορικής, αισθητικής αγωγής και ξένων γλωσσών) και άλλους κύριους και βοηθητικούς χώρους.

Σημειώνεται, ότι με τη συγκεκριμένη ένταξη το συνολικό ποσοστό ενεργοποίησης του Άξονα Προτεραιότητας ανέρχεται σε 75%.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο