Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
SPD: Φλερτ με το «ναι» για κυβέρνηση με CDU/ CSU

SPD: Φλερτ με το «ναι» για κυβέρνηση με CDU/ CSU

Λίγο προτού συμπληρωθούν δύο μήνες από την γερμανική εκλογική νύχτα - θρίλερ στη Γερμανία, το προεδρείο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για σύσταση μεγάλου συνασπισμού με CDU/CSU.

Λίγο προτού συμπληρωθούν δύο μήνες από την γερμανική εκλογική νύχτα – θρίλερ στη Γερμανία, το προεδρείο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για σύσταση μεγάλου συνασπισμού με CDU/CSU.

Τον τελευταίο λόγο όμως θα έχει το Συνέδριο του κόμματος, που ξεκινά την Πέμπτη. Ο αρχηγός του κόμματος Μάρτιν Σουλτς θα επιδιώξει την επανεκλογή του, ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει και την νεολαία του SPD, που έχει θέσει θέμα παραίτησης του Σουλτς.

Στο μεταξύ, πλησιάζει το κρίσιμο διήμερο, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, που έχει προγραμματιστεί συνάντηση των CDU και CSU, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος του Σεπτεμβρίου και της μελλοντικής πορείας της Ένωσης.

Από την επόμενη μέρα, εφόσον το Συνέδριο του SPD δώσει την συγκατάθεσή του σε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού, θα μπορούν να ξεκινήσουν οι πρώτες διερευνητικές συνομιλίες των τριών κομμάτων.

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ραλφ Στέγκνερ είχε πρόσφατα δηλώσει ότι αυτή η συνάντηση δεν αποκλείεται να μετατεθεί για τις αρχές Ιανουαρίου.

Υπέρ της προοπτικής του «μεγάλου» συνασπισμού της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) τάχθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

«Η προτίμησή μας είναι ένας μεγάλος συνασπισμός. Ελπίζω ότι μετά το Συνέδριο του SPD θα μπούμε σε γρήγορες, λογικές και σοβαρές διερευνητικές συνομιλίες και μετά σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ και πρόσθεσε ότι ο πρωταρχικός του στόχος είναι ο σχηματισμός μιας λειτουργικής κυβέρνησης, όπως υποσχέθηκαν, είπε, οι αρχηγοί των τριών κομμάτων στον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024