Το «πράσινο φως» από τους θεσμούς για την εργασιακή αποκατάσταση των 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας έλαβε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Συγκεκριμένα, στις επαφές των δύο πλευρών τέθηκε για μια ακόμα φορά το θέμα της αποκατάστασης των πυροσβεστών που δεν είχαν συμπεριληφθεί ως τακτικό προσωπικό στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου («Απογραφή») το 2011 με αποτέλεσμα το ζήτημά τους να παραμένει όλα αυτά τα χρόνια σε εκκρεμότητα, καθώς η μονιμοποίησή τους προσέκρουε στον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων για το δημόσιο τομέα.
Έτσι, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση, οι εκπρόσωποι των θεσμών συναίνεσαν στην εξαίρεση των πυροσβεστών από τον κανόνα και την ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προσεχές διάστημα θα επεξεργαστεί από κοινού με το Προστασίας του Πολίτη το σχέδιο μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).