«Θ’ανοίξουμε το κεφάλαιο για το πώς θέλουμε να είναι η μεταμνημονιακή
Ελλάδα, θα καλέσουμε με σεμνότητα τους πολίτες να μας πουν την γνώμη
τους, θα μιλήσουμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και αυτό θα είναι ένα
από τα στοιχεία της διαλόγου της σύγκρουσης αλλά και της σύνθεσης κατά
την πορεία της χώρας προς τις εκλογές» ανέφερε από την Κοζάνη ο
ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η Ελλάδα, τόνισε, πρέπει να σχεδιάσει το μέλλον της ώστε να μην περιμένουμε από τους ξένους να δώσουν λύση στο δικό μας πρόβλημα. «Πρέπει να βρούμε τις συμμαχίες στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, να γίνουν έτσι τα πράγματα που να μην έχουμε την ανάγκη του εκάστοτε Σόιμπλε», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης από την Κοζάνη μιλώντας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «το σχέδιό μας για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και την επόμενη μέρα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναρωτήθηκε τι συμβαίνει και οι Έλληνες προοδεύουν όπου μεταναστεύουν κάτι που δεν γίνεται πάντα στην χώρα. Ο κ. Παπαδημούλης διαπίστωσε ότι «φταίει ο τρόπος που έχουμε οργανώσει την διοίκηση και την οικονομία μας», επισημαίνοντας ότι μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα στην βιομηχανία, στην ενέργεια, στις μεταφορές αλλά και στις υπηρεσίες. «Η Ελλάδα μπορεί να παράγει περισσότερο πλούτο και να τον μοιράζει δικαιότερα», είπε.

Μίλησε για την δημιουργία «ισχυρότερης διοίκησης» και ταυτόχρονα αυστηρότερης στην παραβατικότητα όπως στην κλοπή του δημοσίου χρήματος ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην δικαιοσύνη. «Αλλού τρέχει σαν λαγός και αλλού όχι» διαπίστωσε ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι «ένα από τα μεγάλο προβλήματα είναι η καθυστέρηση στην απονομή της».

Χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό γεγονός ότι από την δυτική Μακεδονία ξεκίνησε η διαδικασία των αναπτυξιακών συνεδρίων ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τα έργα και τις ημέρες τόσο του Περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη όσο και του δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.
«Χρειάζονται ισχυρές αυτοδιοικητικές διοικήσεις στην περιφέρεια και τους δήμους που να διαθέτουν σχέδιο και διάθεση για νοικοκυρεμένη διαχείριση» ανάφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας ότι αυτή θα είναι το πλαίσιο της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές ενώ προδιέγραψε ως «λαθεμένες τις λογικές για κομματικοποιημένα σχήματα στο χώρο της αυτοδιοίκησης».

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019

Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 ζήτησε από τους συγκεντρωμένους ν ‘αφήσουν κατά μέρος τους πανηγυρισμούς η τα φαινόμενα αυταρέσκειας, και τους κάλεσε να εργαστούν χωρίς περιθώρια χαλάρωσης για το μέλλον της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο