Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις προκαλεί η διάρθρωση του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής

Αντιδράσεις προκαλεί η διάρθρωση του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) στην εξελισσόμενη διάρθρωση των τμημάτων στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) στην εξελισσόμενη διάρθρωση των τμημάτων στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Το προεδρείο του Συλλόγου διαφωνεί με την εισήγηση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας σχετικά με την διάρθρωση των τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος εισηγείται την συγχώνευση των σχολών Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας, με τον ΠΣΦ να υποστηρίζει ότι δίνονται ανακριβή στοιχεία για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, «το οποίο έχει 13 μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) και όχι 11 μέλη, όπως αναφέρεται στην εισήγηση».

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΦ έχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα στη Σύγκλητο, στην ειδική οκταμελή επιτροπή και στον υπουργό Παιδείας, με το οποίο αμφισβητεί την υποχρέωση γνωμοδότησης της Συγκλήτου. Στο υπόμνημα αναφέρονται, μεταξύ άλλων ότι «Η σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου απαιτείται μόνον για την περίπτωση συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας ή κατάργησης ΑΕΙ, ενώ δεν επιβάλλεται ως διαδικαστικός τύπος για την περίπτωση ίδρυσης νέου ΑΕΙ. Κατά συνέπεια, προκειμένου περί της ίδρυσης νέου ΑΕΙ, ο νομοθέτης δεν καθιερώνει γνωμοδοτική αρμοδιότητα κάποιας Συγκλήτου, ούτε προβλέπει την υποβολή σχετικής πρότασης από οποιαδήποτε Σύγκλητο ΑΕΙ».

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9, του Νόμου 4485/2017, κάθε Τμήμα Σχολής ΑΕΙ αναπόφευκτα συνδέεται με συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο, χωρίς να καθιερώνεται η δυνατότητα σύνδεσης του Τμήματος με περισσότερα, επιστημονικά πεδία. Ο συγκεκριμένος ρόλος της κάλυψης μιας ενότητας συγγενών επιστημονικών κλάδων ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα στην Σχολή.

health.in.gr

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024