Αναστασιάδης: Αμετάθετος στόχος η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό
«Η εξεύρεση λύσης - που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για οριστικό τερματισμό των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων του 1960 - παραμένει αμετάθετος στόχος», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
«Η εξεύρεση λύσης – που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τις κατοχικές δυνάμεις και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για οριστικό τερματισμό των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων του 1960 – παραμένει αμετάθετος στόχος», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Μιλώντας σε εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός κράτους, που να ανταποκρίνεται πλήρως και απολύτως στις αρχές και αξίες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κύπρος είναι πλήρες μέλος.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι εξέφρασε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών τη σαφέστατη ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επάνοδο στο τραπέζι του διαλόγου και παράλληλα διαμήνυσε και τα όρια, μέσα στα οποία η Λευκωσία μπορεί να κινηθεί.
Εξέφρασε, δε, την ελπίδα οι δυνάμεις, που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στην Τουρκία, να συνειδητοποιήσουν ότι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή εξαρτώνται και από τις δικές τους παρεμβάσεις προς την ‘Αγκυρα, η οποία παραγνωρίζοντας το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, εμμένει στην κατοχή μιας ανυπεράσπιστης χώρας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ολυμπιακός – Παλαιό Φάληρο 24-7: Άνετη νίκη πριν τη Μπρέσια για τους «ερυθρόλευκους»
- Βενζίνη: Πάνω από 2 ευρώ στην Αττική και με πλαφόν
- Τραμπ: Με νέα επίθεση σε συμμάχους, απειλεί με αμερικανική αποδέσμευση από τα Στενά του Ορμούζ
- Λασποβροχές και βοριάδες στην Αττική – Ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα
- Καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για Μπαρτζώκα και Φουρνιέ
- Νέες αποκαλύψεις για τον «δράκο» του Πειραιά – Κατηγορείται για επτά επιθέσεις σε γυναίκες


