ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο 88χρονος βουλευτής Τζον Κόνιερς
Ο γηραιότερος βουλευτής των Δημοκρατικών, ο 88χρονος Τζον Κόνιερς, που τις τελευταίες ημέρες κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος πολλών γυναικών, εισήχθη σε νοσοκομείο με κρίση άγχους, λόγω της υπερβολικής πίεσης που δέχτηκε, ανακοίνωσε ένας συνεργάτης του.
Ο γηραιότερος βουλευτής των Δημοκρατικών, ο 88χρονος Τζον Κόνιερς, που τις τελευταίες ημέρες κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος πολλών γυναικών, εισήχθη σε νοσοκομείο με κρίση άγχους, λόγω της υπερβολικής πίεσης που δέχτηκε, ανακοίνωσε ένας συνεργάτης του.
Ο Κόνιερς, που εκλέγεται ανελλιπώς στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 1965 και είναι γνωστός για τους αγώνες του για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών, εισήχθη το βράδυ της Τετάρτης σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ, είπε στους δημοσιογράφους ο φίλος και πολιτικός σύμβουλός του, Σαμ Ριντλ.
Ο Τζον Κόνιερς, που λόγω των κατηγοριών σε βάρος του αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής, «πιέστηκε υπερβολικά λόγω της παρενόχλησης των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών όρνεων και των κατά συρροή κατηγόρων του» είπε ο Ριντλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Detroit News.
Ο δικηγόρος του Κόνιερς επιβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ο πελάτης του νοσηλεύεται.
Πολλές γυναίκες κατηγορούν τον βετεράνο πολιτικό ότι τις παρενοχλούσε σεξουλαικά εδώ και δεκαετίες, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά. Παραδέχτηκε όμως ότι το 2015 κατέβαλε περίπου 27.000 δολάρια σε μια πρώην συνεργάτιδά του που τον κατηγόρησε ότι την απέλυσε επειδή δεν ενέδωσε στις προτάσεις του.
Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή, Νάνσι Πελόζι, είπε ότι ο Κόνιερς θα πρέπει να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι «η μηδενική ανοχή (σ.σ. απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση) σημαίνει ότι όλοι θα υποστούν τις συνέπειες». Η κατάσταση, είπε η Πελόζι, είναι πολύ λυπηρή όμως οι κατηγορίες σε βάρος του είναι σοβαρές, απογοητευτικές και πολύ αξιόπιστες ενώ χαρακτήρισε «θαρραλέες» τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν και είπε ότι δικαιούνται να δικαιωθούν.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαιτησία: Αυτή είναι η λίστα των Ευρωπαίων VAR υψηλού επιπέδου για τα ντέρμπι της Super League
- Ουκρανία: Ο αρχηγός του στρατού έφυγε – Ο Ζελένσκι πρότεινε στον Φεντόροφ «εξέχουσα θέση» στην κυβέρνηση
- Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της Ρίας Ελληνίδου
- Ιστορίες: Το νέο τεύχος κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Μπόγκναρ: «Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί με τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλουμε να κάνουμε την έκπληξη»
- Kaizen Gaming: Νέο διεθνές πρόγραμμα για την προστασία των τοπικών κοινωνιών από τις φυσικές καταστροφές
- Τέμπη: Παραπομπή Τριαντόπουλου και Αγοραστού σε δίκη για το μπάζωμα από τον Άρειο Πάγο ζητά ο εισαγγελέας
- Σπείρα αφαιρούσε αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη – Επεισοδιακή η σύλληψη των τριών μελών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442