Την προκήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ. «Αυτή η απεργία έχει ήδη αποκτήσει πανυπαλληλικά–πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» επισημαίνει, ενώ θέτει πλήθος αιτημάτων που σχετίζονται με το Ασφαλιστικό, την αξιολόγηση, τα εργασιακά, αλλά και τους πλειστηριασμούς και το φορολογικό.
Την προκήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ. «Αυτή η απεργία έχει ήδη αποκτήσει πανυπαλληλικά–πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει:
«Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.
Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μέσω του ΑΣΕΠ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
Κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
Καμία αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.