Η συμφωνία της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία - αυτή τη στιγμή – έχει παγώσει, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι εφόσον υπάρξουν σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε για εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία, τότε η κυβέρνηση θα κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου.

Η συμφωνία της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία – αυτή τη στιγμή – έχει
παγώσει, τόνισε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης
Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι εφόσον υπάρξουν σχετικές
αποφάσεις της Ε.Ε για εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία, τότε η
κυβέρνηση θα κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου.

Το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της πώλησης των βλημάτων, πρόσθεσε, είναι απολύτως θεμιτό.

Ερωτηθείς επανειλημμένα αν η χθεσινή πρωτοβουλία Φίλη ήταν σε γνώση της κυβέρνησης, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν ήταν σε γνώση δική μου και δεν γνωρίζω αν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού». Υπογράμμισε ακόμη, ότι θα παίξει ρόλο για τη συνέχεια η γνωμοδότηση της επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εξώδικο Μαρέβας

Ο κ. Τζανακόπουλος κληθείς να σχολιάσει το εξώδικο της Μαρέβας Μητσοτάκη, είπε ότι αν «θεωρεί ότι η πολιτική συζήτηση πρέπει να γίνεται μέσω εξωδίκων, τότε να το καλωσορίσω». Υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι ένδειξη αδυναμίας.

«Θα πρέπει να κατανοήσει ότι είναι δημόσιο πρόσωπο ως σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρέπει να ακούει την κριτική», είπε για να προσθέσει ότι κ. Μητσοτάκης «αρνείται να απαντήσει εδώ και καιρό σε συγκεκριμένα ερωτήματα, κάποια από τα οποία αφορούν τις δραστηριότητες της συζύγου της» .

Για τη σύλληψη των Τούρκων

Ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν συνδέει τις προσαγωγές των Τούρκων που έγιναν χθες, με την επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου Ερντογάν στην Ελλάδα. Η ΕΛ.ΑΣ, είπε, δεν λειτουργεί ευκαιριακά και έδρασε στη βάση πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr