Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Πειραιά για το 2018. Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάσταση που παρέλαβε και στο έργο που έχει επιτελέσει η δημοτική Αρχή. Αναφερόμενος στα έργα που δρομολογούνται, έδωσε έμφαση στις παρεμβάσεις και επενδύσεις που προβλέπονται στην εγκεκριμένη για το Δήμο Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, ύψους 80 εκατ. ευρώ, καθώς και στις αναπλάσεις του Μικρολίμανου και του Αγίου Διονυσίου.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Πειραιά για το 2018, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση που παρέλαβε το δήμο και στο έργο που έχει επιτελέσει η δημοτική Αρχή του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μειώσεις των ανταποδοτικών τελών κατά τα δύο τελευταία χρόνια, συνολικού ύψους 6%, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι οποίες ήταν και «οι πρώτες τα τελευταία 25 χρόνια».

Αναφερόμενος στα έργα που δρομολογούνται, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις παρεμβάσεις και επενδύσεις που προβλέπονται στην εγκεκριμένη για το δήμο Πειραιά Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και στις αναπλάσεις του Μικρολίμανου και του Αγίου Διονυσίου, συνολικού προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη, προανήγγειλε για το 2018 νέο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη μη απόδοση του 3,25% των εσόδων του ΟΛΠ στους παραλιμένιους δήμους του Πειραιά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Από την αντιπολίτευση, το «Λιμάνι της Αγωνίας» χαρακτήρισε τον προυπολογισμό «ελλιπέστατο», εκτίμησε ότι «θέτει τον πήχη χαμηλά» και πως απέχει από τις προεκλογικές διακηρύξεις και δεσμεύσεις του κ. Μώραλη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε λόγο για έναν προυπολογισμό που ακολουθεί τις μνημονιακές πολιτικές και απέχει από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr