Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταλήψεις στα Εξάρχεια

Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταλήψεις στα Εξάρχεια

Ως «αφετηρία» εφόδων της ΕΛ.ΑΣ. σε 3-4 καταλήψεις στον χώρο των Εξαρχείων οι οποίες -σύμφωνα με την Αστυνομία- «τροφοδοτούν την βία στην περιοχή» θεωρείται η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου.

Ως «αφετηρία» εφόδων της ΕΛ.ΑΣ σε 3-4 καταλήψεις στον χώρο των Εξαρχείων οι οποίες -σύμφωνα με την Αστυνομία- «τροφοδοτούν την βία στην περιοχή» θεωρείται η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η απόφαση να υπάρξει «παρέμβαση» σε ορισμένες από τις 60 καταλήψεις στα Εξάρχεια είναι κεντρική επιλογή του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Τόσκα, των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ και φέρεται να υπάρχει και σχετικά πρόσφατη έγκριση του Μαξίμου. Κι αυτό ως απάντηση στις σχετικές αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι από την κατάληψη της οδού Καλλιδρομίου εκπορεύονταν εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στην περιοχή. Ακόμη ερευνώνται από την ΕΛ.ΑΣ πληροφορίες ότι «από άλλο γειτονικό κτίριο όπου παραμένουν αναρχικοί υπάρχει πιθανότητα να προέρχονται και επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη από τις οποίες οι δύο ήταν ένοπλες «χωρίς ωστόσο καμιά επιβεβαίωση αυτής της αστυνομικής εκδοχής».

Στην διάρκεια της επιδρομής της ΕΛΑΣ, με την συμμετοχή της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ κλπ. συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας 43χρονος που είχε συλληφθεί το 2013 στην Ν. Φιλαδέλφεια για παράνομη οπλοκατοχή, σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Τότε είχαν συλληφθεί και άτομα που είχε συσχετισθεί με την Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς (σ.σ. κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε δικαστικώς) αλλά και με τις ληστείες αναρχικών στο Βελβεντό, στον Φιλώτα κλπ., στη βόρειο Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου, φέρεται να συσχετίζεται με την ομάδα αντιεξουσιαστών «Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση» που εμφανίζεται να έχει δημιουργηθεί το 2013.

Σε πρόσφατο κείμενό τους επικροτούσαν τις συχνές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων και τις οποίες συγκρίνουν με αντίστοιχες σε παλαιστινιακό έδαφος.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024