Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα στη Βουλή: Πλήρης στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο [Βίντεο]

Κόντρα στη Βουλή: Πλήρης στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο [Βίντεο]

Στο «κόκκινο» ανέβηκε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Βουλευτές της ΝΔ «σφυροκόπησαν» τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για τον χειρισμό της υπόθεσης και τον κατηγόρησαν για παραπλάνηση των βουλευτών, κάνοντας λόγο για συμφωνία αίσχους. Για παραμύθι λασπολογίας κάνει λόγο ο Π.Καμμένος.

Στο «κόκκινο» ανέβηκε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Βουλευτές της ΝΔ «σφυροκόπησαν» τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για τον χειρισμό της υπόθεσης και τον κατηγόρησαν για παραπλάνηση των βουλευτών, κάνοντας λόγο για συμφωνία αίσχους. Για παραμύθι λασπολογίας κάνει λόγο ο Π.Καμμένος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο αναρωτήθηκε «αν μας παραπλανήσατε κατά λάθος ή επειδή πήγατε να τα αρπάξατε». Ο επερωτών βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε λόγο για συμφωνία αίσχους, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι έχει ευθύνες και ο πρωθυπουργός. «Να τις αναλάβει όχι λεκτικά αλλά με πράξεις. Το τίμημα είναι μεγάλο και το πληρώνουν τα εθνικά συμφέροντα», είπε.

Για παραμύθι λασπολογίας μίλησε ο υπουργός Άμυνας υποστηρίζοντας ότι όσο πιο πολύ χτυπούν την κυβέρνηση τόσο πιο σκληρή θα είναι η συνοχή της.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, τονίζοντας ότι «η ΝΔ δεν θέλει να χτυπήσει τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση».

«Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε και για αυτό είμαι και σήμερα ενώπιον σας» είπε, εξηγώντας και την πρότασή του να αναβληθεί για σήμερα η συζήτηση της επερώτησης για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σ.Αραβία.



Από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας είναι εδώ γιατί οφείλει να υπερασπιστεί πρωτίστως τον εαυτό του. Είναι ο ίδιος εξάλλου που ως πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ υπέγραψε την σκανδαλώδη όπως φαίνεται, σύμβαση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία».



«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο. Δύο φορές ο κ. Τσίπρας τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν μαζί» είπε και πρόσθεσε: «Τον διάλεξε γιατί απλούστατα ταιριάζουν. Με απλά λόγια το «ήθος» του ενός ταίριαξε με το ύφος του άλλου. Και κατέληξαν όμηροι ο ένας του άλλου. Και όπως ήρθαν μαζί, ξέρουν και ότι μαζί θα φύγουν».


Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής άσκησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας «για κυβέρνηση που είναι χαμένη στους μεσάζοντες και για πρωθυπουργό που προσπαθεί να συγκαλύψει μια σκανδαλώδη υπόθεση». «Σφιχταγκαλιασμένοι πηγαίνετε στις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι είναι μείζον το ζήτημα με την δεύτερη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για συμφωνία με τον μεσάζοντα που υπογράφει και ο κ. Τσίπρας.


«Και με αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του» είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σκάνδαλο από μόνη της η πώληση όπλων στο κράτος-δολοφόνο της Σαουδικής Αραβίας.

Αναφέρθηκε στην αναδιάταξη αξόνων και αντιαξόνων στην ευρύτερη περιοχή, στις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της Σ. Αραβίας, στην διακύμανση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και στις 34 συμφωνίες που υπέγραψε με αυτές επί προεδρίας Τράμπ και στο ότι «η Σαουδική Αραβία μαζί με το Ισραήλ αποτελούν την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν».


«Για πόσο ακόμη θα καλύπτετε τις επικίνδυνες συμπεριφορές του υπουργού Αμύνης» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ισοβίτες – ρουλέτες – συνεχή ψέματα στη Βουλή. Παρεμπιπτόντως σήμερα κ. Καμμένε είπατε ότι ζητήσατε την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου σας. Γιατί δεν το κάνατε και για τις συνομιλίες σας με τον ισοβίτη όταν όλοι σας το ζήταγαν;» δήλωσε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση.

«Να αρχίσουμε με λίγα μαθηματικά: τα 300.000 βλήματα κάνουν 66 εκατομμύρια. Τα 200 που θα έπαιρνε με την άδεια του Καμμένου ο Παπαδόπουλος, χωρίς να τα έχουν παραγγείλει οι Σαουδάραβες, πόσο κάνουν», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.


Οι επερωτώντες από τη Νέα Δημοκρατία

«Οι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική
συμφωνία, όπως ψευδώς διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την
επιτροπή αλλά για συμφωνία που υπεγράφη με μεσάζοντα κάτι το οποίο
απαγορεύεται από τον νόμο», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο επερωτών
βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Τασούλας για την υπόθεση πώλησης βλημάτων
στη Σαουδική Αραβία.

«Πως μάθαμε ότι ο Καμμένος εξαπάτησε τη Βουλή και δεν υπέγραψε διακρατική συμφωνία; Το μάθαμε διότι προσέβαλε στις 30 Αυγούστου ανώτατο αξιωματικό του στρατού διατάσσοντας την κράτηση του επειδή δεν υπάκουσε στις επιθυμίες του να συγκαλύψει την ιδιωτική συμφωνία», είπε.

Έκανε λόγο για συμφωνία αίσχους για την Ελλάδα και τον κ. Καμμένο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενεργήσει αναλόγως με πράξεις.

Από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, ΆΔωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Παναγούλη ο οποίος, όπως είπε, μίλησε για καραμπινάτη υπόθεση μίζας. «Εδώ είμαστε για να δούμε αν ο συνάδελφος σας έχει δίκιο. Να δούμε αν πήγε να τα αρπάξει».

Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο αναρωτήθηκε «αν μας παραπλανήσατε κατά λάθος ή επειδή πήγατε να τα αρπάξατε».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για εικόνα παρακμής και διασυρμού της χώρας. «Για να κερδίσει ένας λαθρέμπορος εξαπατάται η Βουλή των Ελλήνων, χάνοντας 66 εκ. ευρώ για τη χώρα . Πλεονάζον υλικό που θα μπορούσε να πουληθεί παραμένει στις αποθήκες», είπε ενώ στη συνέχεια μίλησε για ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς.

Πρόσθεσε λέγοντας ότι έχει ευθύνες ο πρωθυπουργός. «Να τις αναλάβει όχι λεκτικά αλλά με πράξεις. Το τίμημα είναι μεγάλο και το πληρώνουν τα εθνικά συμφέροντα».

Καμμένος: Παραμύθι λασπολογίας

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «ακούστηκαν απίστευτα πράγματα στη Βουλή. Το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι λασπολογίας. Παρουσιάζεται μία διακρατική συμφωνία ως διαφθορά. Κανείς μεσάζοντας δεν υπήρχε».

Η υπόθεση, πρόσθεσε, είναι απλή. «Έγινε μία πρόσφορα για απαξιωμένα πυρομαχικά και την αποδεχθήκαμε. Επέλεξα να φέρω 66 εκ. στα ταμεία του υπουργείου Άμυνας».

Για τον κ. Παπαδόπουλο είπε ότι το μόνο που ξέραμε ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς για το ποινικό του μητρώο και τις προβλεπόμενες άδειες. Κατέθεσε στη Βουλή τον εθνικό κανονισμό της βιομηχανικής ασφάλειας και την εξουσιοδότηση που έχει ο ίδιος και η εταιρεία του, την άδεια οπλοφορίας και το ποινικό μητρώο του Παπαδόπουλου.

«Και επειδή με ρωτάτε αν τον γνωρίζω. Ναι τον ξέρω. Από τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι εδώ. Πριν λίγο έλαβα από το υπουργείο Εξωτερικών την πληροφορία ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1988 είχε αποφασίσει ότι θα έδινε η εθνική τράπεζα δάνειο προς τη Ρωσία που θα αποζημιώνουν Έλληνες εξαγωγείς και το 91 πήγε αποστολή στη Ρωσία μαζί με τον διοικητή της τράπεζας».

Μέσα στην αποστολή, πρόσθεσε, ήταν ο Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν εκατομμύρια. «Ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ. Να σηκώσει το χέρι του».

«Όσο πιο πολύ χτυπάτε την κυβέρνηση τόσο πιο σκληρή θα είναι η συνοχή της» πρόσθεσε.

in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024