Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όσους δεν δηλώνουν ενοίκιο από Airbnb
H ώρα των προστίμων έφθασε για όσους προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις των ακινήτων τους μέσω Airbnb και δεν κάνουν εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.
H ώρα των προστίμων έφθασε για όσους προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις των ακινήτων τους μέσω Airbnb και δεν κάνουν εγγραφή στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής. Και μάλιστα τσουχτερών, καθώς σε πρώτη φάση θα φτάνουν στις 5.000 ευρώ.
Το Μητρώο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 και η εγγραφή θα πρέπει να γίνει για βραχυχρόνιες μισθώσεις οι οποίες συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά.
Διαβάστε επίσης:
Αυτό καθόλου δεν σημαίνει ότι και για τα φετινά εισοδήματα δεν θα υπάρξει φόρος. Προβλέπεται φορολογική επιβάρυνση με συντελεστές έως και 45% και τα εισοδήματα θα πρέπει να αποτυπωθούν με διακριτό τρόπο στις φορολογικές δηλώσεις.
Σχετική είναι η απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, η οποία υπεγράφη σήμερα.
Εκεί αναφέρεται ότι πρόνοια της απόφασης είναι η δημιουργία απλών και σύντομων διαδικασιών, που θα ολοκληρώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του site της ΑΑΔE.
Παράλληλα, με σκοπό τόσο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, όσο και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, έχει αναπτυχθεί συνεργασία της ΑΑΔΕ με τις ψηφιακές πλατφόρμες, που μεσολαβούν στη βραχυχρόνια μίσθωση.
in.gr
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα!
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442