
Κόμμα Πουτζδεμόντ: Μας λείπουν πράγματα για την ανεξαρτησία
Από μια λεπτή κλωστή φαίνεται να κρέμεται η πολιτική τύχη του έκπτωτου προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ. Το κόμμα του, αλλάζοντας γραμμή πλεύσης, προκρίνει στο εξής τις διαπραγματεύσεις με το ισπανικό κράτος, αποκηρύσσοντας τη μονομερή ρήξη. Για την ανεξαρτησία, «μας λείπουν πράγματα. Πρέπει να είμαστε πιο πολλοί» δήλωσε η εκπρόσωπος του PDeCat Μάρτα Πασκάλ.
Από μια λεπτή κλωστή φαίνεται να κρέμεται η πολιτική τύχη του έκπτωτου προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ. Το κόμμα του, αλλάζοντας γραμμή πλεύσης, προκρίνει στο εξής τις διαπραγματεύσεις με το ισπανικό κράτος, αποκηρύσσοντας τη μονομερή ρήξη.
Πριν από μερικές ημέρες και ο Πουτζδεμόντ είχε υποστηρίζει πως θα ήταν προς όφελος όλων ο διάλογος με τη Μαδρίτη, δίνοντας με αυτή τη δήλωση λαβή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης να τον χαρακτηρίσουν «kolotoumba».
Οι ψηφοφόροι του κόμματός του, όμως, δεν αναμένεται να δουν με θετικό μάτι την μετατόπιση του κόμματος του Πουτζδεμόντ, αφού τις τελευταίες ημέρες έχει ενδυναμωθεί η φωνή υπέρ της ανεξαρτησίας.
Σχολιάστηκαν οι ογκώδεις διαδηλώσεις μετά την προφυλάκιση των οκτών πρώην υπουργών της καταλανικής κυβέρνησης, τη στιγμή που ο διαχασμός ενετείνεται και οι υποστηριχτές της ανεξαρτησίας κατηγορούν για φασίζουσα συμπεριφορά όσους τάσσονται κατά της απόσχισης.
Ο «διμερής χαρακτήρας είναι απαραίτητος» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος του Πουτζδεμόντ, PDeCat, Μάρτα Πασκάλ στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες τα δύο κυριότερα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, το PdeCat του Πουτζδεμόντ και η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), πρόκειται να αποκηρύξουν στα προγράμματά τους τη μονομερή ρήξη.
Για την ανεξαρτησία, «μας λείπουν πράγματα[….]Πρέπει να είμαστε πιο πολλοί» τόνισε η Πασκάλ.
Εισαγγελέας των Βρυξελλών ζητά την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του έκπτωτου προέδρου της Καταλονίας. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που αναφέρθηκε στη βελγική νομοθεσία, ο Πουτζδεμόντ και οι τέσσερις πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του κατηγορούνται για συνωμοσία.
Ο πρώην καταλανός ηγέτης αναχώρησε για το Βέλγιο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο στις 27 Οκτωβρίου, την οποία ακολούθησε μερικές ώρες αργότερα η απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης να θέσει την περιοχή υπό κηδεμονία και να αποπέμψει τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Ελισάβετ Σταμοπούλου
in.gr
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη
- Ιταλία: Φυγάς παρίστανε το άγαλμα σε χριστουγεννιάτικη φάτνη – Τον εντόπισε ο δήμαρχος
- Στις 16 Δεκεμβρίου η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Πάτρα με ομιλία Τσίπρα
- Η οργή των «γαλάζιων» βουλευτών επισφραγίζει μια παρατεταμένη εσωκομματική κρίση – «Μάλωμα» από Μαξίμου στους αντιδρώντες
- ΚΚΕ για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ενορχηστρώνει και συντονίζει την άγρια αντιλαϊκή επίθεση
- Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο Hunger Games για να σώσουν το franchise
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442