Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα «τις χώρες και τους λαούς» των Βαλκανίων «να εργαστούν μαζί για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον» μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς για εγκλήματα πολέμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν «τις χώρες και τους λαούς» των Βαλκανίων «να εργαστούν μαζί για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον» μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς για εγκλήματα πολέμου.

Η Ουάσινγκτον «στηρίζει το σημαντικό έργο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία» και σέβεται τις αποφάσεις του, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Θα συνεχίσουμε να τιμάμε τα θύματα των φρικτών εγκλημάτων που διαπράχθησαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία» πρόσθεσε, καλώντας όλες τις πλευρές να αποφύγουν «κάθε διχαστική δήλωση».

Ο Μλάντις, ο επονομαζόμενος και «Χασάπης των Βαλκανίων», κρίθηκε ένοχος για γενοκτονία στον θύλακα της Σρεμπρένιτσα, στη Βοσνία, όπου το 1995 εκτελέστηκαν 8.000 μουσουλμάνοι άνδρες και αγόρια. Κρίθηκε επίσης ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr