Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Xιμένεθ: «Να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ»

Xιμένεθ: «Να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ»

Ως έναν βράδυ που μπορεί να εξελιχθεί ιστορικό για την ΑΕΚ, χαρακτήρισε αυτό της Πέμπτης ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον τεχνικό της Ένωσης να τονίζει πως η ομάδα του έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση και να «τσεκάρει» έτσι το εισιτήριό της, για την επόμενη φάση του Europa League. Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ριέκα, Ματίαζ Κεκ, τόνισε πως η ομάδα του θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με στόχο μόνο τη νίκη

Ως έναν βράδυ που μπορεί να εξελιχθεί ιστορικό για την ΑΕΚ, χαρακτήρισε αυτό της Πέμπτης ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον τεχνικό της Ένωσης να τονίζει πως η ομάδα του έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση και να «τσεκάρει» έτσι το εισιτήριό της, για την επόμενη φάση του Europa League.

Η αρχική του τοποθέτηση για το παιχνίδι:

«Ένα σημαντικό ματς, ευκαιρία για να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί και η Ριέκα θα έχει κάνει τους υπολογισμούς της. Κανένα παιχνίδι στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο».

Για τις διαφορές του πρώτου αγώνα με τον αυριανό: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε στην Κροατία. Στη συνέχεια η όρεξή μας μεγάλωσε και έχουμε την ίδια διάθεση. Μένουν δύο δύσκολα παιχνίδια που θέλουν πολλή δουλειά».

Για τις επιδόσεις των Αούστρια και Ριέκα εκτός έδρας: «Η Ριέκα είναι μία ομάδα με πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές. Προσπαθεί να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αν βασιστώ στα αποτελέσματά τους εκτός έδρας είναι αλήθεια ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα εκτός. Αυτό πρέπει να μας αυξήσει τη συγκέντρωση και να προσπαθήσουμε περισσότερο αύριο».

Για τους παίκτες που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μετά και τις επιλογές του στο ντέρμπι: «Δεν ξεκούρασα κανέναν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Έπαιξαν αυτοί που ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Ο Τσόσιτς και ο Τσιγκρίνσκι δεν ήταν στο 100%. Έχω πολλή διάθεση να αρχίσω να υπολογίζω τον Κονέ που δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Πλέον, μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι όμως σημαντικό να έχεις ρυθμό από τα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι πως υπολογίζω σε όλους τους παίκτες. Για μία ομάδα απαιτητική και φιλόδοξη όπως η ΑΕΚ όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και στις τρεις διοργανώσεις».

Για το αν υπάρχει άγχος στα αποδυτήρια επειδή η ΑΕΚ έχει δέκα χρόνια να προκριθεί από φάση ομίλων στην Ευρώπη: «Αυτό που συμβαίνει τώρα και πρέπει να ισχύει είναι να υπάρχει έξτρα κίνητρο για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην ιστορία της ΑΕΚ. Να μην δημιουργεί έξτρα άγχος αλλά όρεξη για την συνέχεια. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις με την ιστορία και το σήμα, μόνο παίζοντας ποδόσφαιρο».

Kεκ: «Θέλουμε τη νίκη»

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ριέκα, Ματίαζ Κεκ, τόνισε πως η ομάδα του θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με στόχο μόνο τη νίκη, παρότι οι πιθανότητές για την πρόκριση στην επόμενη φάση δεν είναι με το μέρος της.

«Εμείς ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι ένας σοβαρός αντίπαλος, εμείς πάμε δυνατά, να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δική μας ποιότητα. Ξέρετε και εσείς ποιες είναι οι δυνατές και ποιες οι αδύναμες πλευρές της ΑΕΚ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να πω στα media. Δεν θα κάνω κάποια πρόγνωση, είμαστε αποφασισμένοι και θα παίξουμε καλά», τόνισε αρχικά ο Κεκ που πρόσθεσε για τα προβλήματα και τις απουσίες της ΑΕΚ:

«Σήμερα τίποτα δεν είναι μυστικό. Και αυτοί ξέρουν για εμάς, και εμείς για αυτούς. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και μπορούν να κάνουν ένα καλό παιχνίδι. Η άποψη μου είναι ότι την ΑΕΚ δεν την αποτελούν ένας ή δύο παίκτες αλλά είναι μια δυνατή ομάδα».

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024