Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ιπτάμενος «Σαλάχ» και η δεύτερη ευκαιρία του

Ο ιπτάμενος «Σαλάχ» και η δεύτερη ευκαιρία του

Γοητευτικές οι δεύτερες ευκαιρίες (και) στον αθλητισμό. Πόσο μάλλον όταν ο ήρωας γυρίζει αποφασισμένος να πάρει «εκδίκηση» από εκείνους που του έκλεισαν ερμητικά την πόρτα. Στην προκειμένη περίπτωση; Ο Μαχάμεντ Σαλάχ, πρώτος σκόρερ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Το αστέρι της Λίβερπουλ που το Σάββατο το απόγευμα υποδέχεται στο Άνφιλντ την Τσέλσι. Την ομάδα που ο Αιγύπτιος επέλεξε τον Γενάρη του 2014, προκειμένου να περάσει την μαγική πύλη του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Και το μετάνιωσε οικτρά.

Γοητευτικές οι δεύτερες ευκαιρίες (και) στον αθλητισμό. Πόσο μάλλον όταν ο ήρωας γυρίζει αποφασισμένος να πάρει «εκδίκηση» από εκείνους που του έκλεισαν ερμητικά την πόρτα. Στην προκειμένη περίπτωση;

Ο Μαχάμεντ Σαλάχ, πρώτος σκόρερ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Το αστέρι της Λίβερπουλ που το Σάββατο το απόγευμα υποδέχεται στο Άνφιλντ την Τσέλσι. Την ομάδα που ο Αιγύπτιος επέλεξε τον Γενάρη του 2014, προκειμένου να περάσει την μαγική πύλη του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Και το μετάνιωσε οικτρά.

Πρόλαβε σε ένα χρόνο στο Λονδίνο, να φορέσει τα Μπλε σε 19 συμμετοχές. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μπήκε λοιπόν στο… τούνελ των δανεισμών. Πρώτα η Φιορεντίνα, έπειτα η Ρόμα που τελικά τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2016. Έδωσαν οι Ιταλοί 13,5 εκατ λίρες στους πρωταθλητές. Η Τσέλσι τον είχε αποκτήσει με 14,85 εκατ λίρες από τη Βασιλεία. Μπήκε και… μέσα, δηλαδή! Που να ήξερε και τη συνέχεια. Πως ο Σαλάχ το καλοκαίρι του 2017 θα επέστρεφε στην Αγγλία για λογαριασμό της Λίβερπουλ και μέσα σε τρεις μήνες θα έκανε… πάταγο!

Με τους Reds έχει ήδη προλάβει να αγωνιστεί 18 φορές. Τι λέει το κοντέρ του; Μια υπέροχη μονάδα, ως μέσο όρο. Ακριβώς 14 γκολ και 4 ασίστ. Τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα, όπως και οι δύο τελικές πάσες! Και αν μπήκατε στον πειρασμό να αναρωτηθείτε αν πρόκειται για την μεγαλύτερη γκάφα της Τσέλσι τα τελευταία χρόνια; Προφανώς θα έχετε ξεχάσει τον Ρομελού Λουκάκου. Τον Βέλγο φορ που πλέον «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ ο Σαλάχ, δεύτερος ο Λουκακού (8 γκολ). Ούτε επίτηδες να το έκαναν…

Πως τους έχασε η Τσέλσι; Όπως χάνουν σπουδαίους ποδοσφαιριστές εκείνες οι ομάδες που έχουν την οικονομική άνεση να «σαρώσουν» την αγορά, για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Ο Αιγύπτιος ήταν 22 όταν έφτανε στο Λονδίνο από ένα περιβάλλον όπως η Ελβετία που τέλος πάντων ξεκαθαρίζει την ανάγκη προσαρμογής. Ο Λουκάκου ήταν 18 όταν άφηνε τις Βρυξέλλες και την Άντερλεχτ για να βρεθεί σε ένα από τα ισχυρότερα ποδοσφαιρικά κλαμπ του κόσμου.

«Ίσως ήταν ένας λόγος για να επιστρέψει πίσω ότι δεν έκανε πολλές εμφανίσεις με την Τσέλσι. Να ήθελε να αποδείξει πράγματα.Δεν είναι όμως τώρα, όπως τότε. Θα σας δείξω τον αληθινό Σαλάχ. Είναι τελείως ήρεμος. Από την εμφάνιση του σώματος του μπορείς να καταλάβεις ότι είναι διαφορετικός τώρα. Είναι ένας άντρας τώρα, στην Τσέλσι ήταν ένα παιδάκι, αλλά τώρα είναι άντρας. Αυτό είναι καλό» εξήγησε ο Γιούργκεν Κλοπ θέλοντας μάλλον να ρίξει τους τόνους σε μια κουβέντα που έχει ανάψει στην Αγγλία μιας και το Λίβερπουλ-Τσέλσι είναι κάποια 24ώρα μακριά. Ο προπονητής της Λίβερπουλ που το καλοκαίρι του 2016 έκανε το μπαμ με την απόκτηση του Σάντιο Μανέ, και που φέτος επιβεβαίωσε την ικανότητα του να διαλέγει wingers που αυτομάτως μπορούν να υπολογίζονται στους καλύτερους των… καλύτερων!

Ο Μανέ έχει σε 40 συμμετοχές στη Λίβερπουλ 16 γκολ και 12 ασίστ. Έχει όμως κυρίως μια τέτοια επιρροή σε ολόκληρη την ομάδα, που οι Άγγλοι μετρούν από πέρσι δύο βαθμολογίες για τους Reds. Μια με τον Μανέ στη σύνθεση, και μια δίχως αυτόν! Και όταν ο Σενεγαλέζος συναντιέται στο γήπεδο με τον Σαλάχ; Σε επτά ματς πρωταθλήματος με τους δύο παρέα στο γήπεδο η Λίβερπουλ έχει σκοράρει 16 γκολ. Τα εννέα οι wingers (Σαλάχ 6, Μανέ 3) οι οποίοι έχουν μοιράσει και 4 ασίστ! Σε αυτά τα επτά παιχνίδια έχει 14 βαθμούς (4 νίκες, 2 ισοπαλίες) και μια καταστροφή κόντρα στη Σίτι (5-0), στην αναμέτρηση που ο Μανέ αποβλήθηκε στο 37΄! Ο Γιούρκεν Κλοπ έχει μεταφέρει τον Κουτίνιο σε θέση πίσω από τον φορ, ενώ ο Φιρμίνιο είναι εκείνος που έχει αναλάβει το «9». Η Λίβερπουλ με αυτό το καρέ αγωνίζεται σε μια ταχύτητα… δική της. Φτιαγμένη για τα κυβικά των επιθετικών της.

«Είναι φανταστικό να αγωνίζεσαι στη Λίβερπουλ. Είναι αλλιώς στο Melwood. Φανταστικό ακόμη και όταν χάνουμε» επισημαίνει ο Σαλάχ δείχνοντας πόσο άνετα νιώθει στο νέο του ποδοσφαιρικό σπίτι. «Είναι απίστευτος ο τρόπος που δουλεύει. Οι στόχοι που βάζει. Ο ρυθμός του. Ο τρόπος που βοηθά ολόκληρη την ομάδα» προσθέτει ο «αρχηγός» Τζόρνταν Χέντερσον για τον Αιγύπτιο που πλέον απολαμβάνει τιμές σούπερ σταρ. Ποιο είναι το καλύτερο του ματς ως τώρα; «Αυτό που θα κάνει… αύριο το βράδυ> κατά την προσφιλή ατάκα του Γιούργκεν Κλοπ, για να δείξει τη σημασία του… επόμενου. Στην προκειμένη περίπτωση: Η αποστολή της Λίβερπουλ είναι απόψε το βράδυ σε φεγγάρι Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ανδαλουσία, κόντρα στη Σεβίλλη. Η εκδίκηση του Σαββάτου, μπορεί να περιμένει!

Δ.Δελλής

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024